Finn beste pris på din reise til Marmaris

Din reise til Marmaris

Marmaris er kjent for tre ting, minst: Tyrkias største marina; det befinner seg gjerne 10 000 båter i området om sommeren, omfattende turisme og uteliv; i meste laget for mange, og – heldigvis – den vakre naturen innerst i Marmarisbukten, med myke, pinjekledde åser og klart, blått hav. Byen har ca. 20 000 innbyggere.

Søk reise til Marmaris

Marmaris

Her kan du velge mellom ca. 500 restauranter og minst 400 barer, kafeer og klubber ... og kaste deg inn i trengselen i de trange basarene. I Marmaris kan turisten i deg få fritt utløp.

Marmaris en gammal by, grunnlagt omkring 3500 f.Kr. og het en gang Psykos. Men fra den tiden finnes i dag ingen spor. Derimot finnes det flere bygg fra den ottomanske perioden da den "nye" byen oppstod, bl.a. borgen som ble bygd omkring 1523 av Süleyman den Store. Den gode Süleyman var imidlertid ikke fornøyd med utformingen og skal ha uttrykt sin vrede med ordene "Mirari as" – "Heng arkitekten!", som senere ble til navnet Marmaris.

Gamlebyen

Borgen ligger ute på et nes og øst for og bak denne ligger marinaen og gamlebyen. Gamlebyen har trange smug med et mylder av basarer hvor du kan få kjøpt alt fra duftende krydder til t-skjorter og gullsmykker. I dette området ligger det også en mengde restauranter eller "lokantas", som tyrkerne selv sier, der du spiser både god og rimelig mat. Du finner også godt med barer og klubber som holder åpent praktisk talt døgnet rundt. Nattelivet i Marmaris er svært livlig.

Standen

Vest for borgen begynner den lange promenaden og stranden hvor mange av hotellene ligger, den strekker seg ca. 7 mot Içmeler. Stranden i Marmaris er relativt smal, består av grus, rullestein og sand og er ikke like flott som sandstranden i Içmeler, men til gjengjeld kan den by på et utrolig utvalg av aktiviteter, bl.a. paraseiling hvor du kan få deg en luftetur og se Marmaris fra oven. Langs promenaden ligger flusst med restauranter, barer og klubber. Hvis du ønsker å nyte badelivet på strender med finere sand, kan du ta badebåtene fra havnen til Turunc eller Kumlubüyök. En båttur langs den vakre kysten kan også anbefales for opplevelsens skyld.

Severdigheter

Marmaris er et bra utgangspunkt for å reise til kjente utfluktsmål som Pamukkale ("bomullsborgene" et område med spesielle, kritthvite kalsteinsformasjoner) og Efesos (en av de store byene i antikken; i dag et utgravningsområde). Borgen i Marmaris har dessuten et museum med arkeologiske og etnografiske funn som er verdt å se. I Dalyan, 22 kilometer unna, kan du bade i gjørmebad og se "skilpaddestranden" (hvor du kanskje kan oppleve å se skilpadder); et av de få stedene i Middelhavet hvor skilpadder kommer på land for å legge sine egg.

Turismen i Marmaris og infrastrukturen som følger med, er omfattende. Likefullt har byen beholdt et visst tyrkisk preg og er et populært feriemål som egner seg for de fleste, dog kanskje ikke de mest stillhetssøkende.

Søk reise til Marmaris

Din reise logo