Finn beste pris på din reise til Kemer

Din reise til Kemer

Kemer er et konstruert turiststed ca. 42 kilometer sør for Antalya – med høy standard, omgitt av pinjeskog og med Taurusfjellene bak som vakker innramming. Stemningen i byen, som har ca. 5000 innbyggere, er rolig og fredelig og bringer lett tankene hen på Rivieraen; i marinaen ligger seilbåter og restauranter side om side.

Søk reise til Kemer

Det finnes også flere mindre turistområder i omgivelsene, bl.a. Beldibi og Kirisworld.

Kemer er et utmerket sted for barnefamilier og folk som vil ha det behagelig og ikke for støyende i ferien. Det finnes flere gode restauranter i marina-området. I bykjernen er det en trivelig gågate med mange souvenirbutikker, barer og diskotek. Utover kvelden tetner gatene til med sommerkledde turister. Kemer var en gang en liten fiskerlandsby som er blitt utviklet til et fullverdig feriesentrum. 

Strendene

Det er kort avstand til alt, også strendene. I selve byen ligger en rullestensstrand og i gangavstrand fra sentrum finnes sandstranden Moonlight Beach med sitronlunder som bakgrunn. Tilbudet av vannaktiviteter er bra, med bl.a. vindsurfing, vannski og paragliding. Vannet er krystallklart og rent; strendene er da også tildelt EUs Blue Flag, en anerkjennelse som gis for ett år av gangen som bevis på at miljøet er i orden. Om du vil, finnes det dessuten mulighet til å ta båt til andre strender i området. 

Severdigheter

I nærheten av Kemer ligger flere historisk interessante severdigheter og områder: Blant annet havnebyen Phaselis som ble grunnlagt for 2500 år siden, den antikke byen Perge med sine romerske bad – og berget Olympos der det sies at gudene bodde og hvor den evige ild brenner. Du kan ta en tur med jeep oppover i Taurusfjellene, se amfiteatret i Aspendos eller reise en knapp time til regionhovedstaden Antalya, som med sine ca. 600 000 innbyggere kan by på atskillig puls og liv. Her bør du besøke den sjarmerende havnen og gamlebyen, du kan gå på shopping og nyte restaurant- og utelivet.

Kemer egner seg godt for barnefamilier og de som ønsker ro og behagelig natteliv. I oktober er byen vert for den årlige "Antalya Golden Orange National Film Festival" og i april er det karneval.

Søk reise til Kemer

Din reise logo