Finn beste pris på din reise til Çesme

Din reise til Çesme

Çesme er en tidligere fiskerlandsby med ca. 22 000 innbyggere, små, sjarmerende hus og ca. 10 000 hotellsenger. Byen har faktisk likevel beholdt både sjarmen og roen – og halvøya er et yndet feriested for mer velstående tyrkere, særlig sosieteten fra Izmir.

Søk reise til Çesme

Utsikt mot Çesme marina

Navnet Çesme betyr kilde; i området er det flere helsebringende, varme kilder. Byen omkranser et hovedtorg og strekker seg ned til havnen, strandpromenaden og en liten, ikke helt kurant, sandstrand. 

Strendene

Den lokale stranden ligger ca. 1500 meter øst for byen og er en smule utsatt for kjølige vinder og skrot som skylles i land. Men med minibuss når du fort den langt bedre Ilica-stranden ca. 4 km nord for byen og Altinkum-stranden ca. 9 km sør for byen. Ved sistnevnte er det tilbud om tennis, seiling og vindsurfing. Ved førstnevnte ligger mest charterhoteller, men noen kilometer unna finner du også det terapeutiske gjørmebadet i Sifne, som for øvrig også er en hyggelig liten by. På hele halvøya finnes det tilsammen ca. 20 strender, som du kan nå med buss eller leid motorsykkel eller bil. 

Mat og uteliv

Çesme kan by på mange gode restauranter med tyrkiske spesialiteter. Tyrkisk kokekunst er viden anerkjent og du får et utsøkt måltid til en rimelig penge. Noen restauranter serverer også levende musikk. Byen har dessuten en del barer og et knippe diskoteker; i høysesongen atskillig flere enn ellers; også noen utendørsdiskoteker. Enkelte utesteder er åpne hele døgnet ... I juli kan du dessuten overvære en internasjonal sangkonkurranse. 

Shopping

Çesme har to hovedgater og i en av disse ligger basarene, som bugner av tyrkiske tepper, smykker, skinn- og lærvarer, rimelige klær, krydder, te osv. Sentrum er om sommeren en sydende heksegryte av spradende turister, matos og liflig musikk. Heldigvis har byens myndigheter klart å holde biltrafikken ute fra bykjernen. 

Severdigheter

Byen Çesme har ikke allverdens å by på av severdigheter. Du kan ta en 45 minutters guidet tur gjennom middelalderborgen (eneste måte å slippe inn) og du kan besøke de tre museene. That's stort sett it. Çesme er imidlertid et ypperlig utgangspunkt for ulike andre opplevelser. Du kan f.eks. dra på shoppingtur til Izmir, Tyrkias tredje største by. Besøk gjerne også de imponerende ruinene av Efesos, som var en av antikkens viktigste byer. Eller du kan ta en avkjølende båttur langs den vakre kysten utenfor Çesme, gjerne med snorkling, bading og god mat inkludert. Det går også båter de ti kilometrene over til Chios i Hellas.

Søk reise til Çesme

Din reise logo