Finn beste pris på din reise til Belek

Din reise til Belek

Belek ligger ca. 30 km øst for sentrum av Antalya og er en moderne ferieby, mest kjent for Antalya National Golf Course som tiltrekker den internasjonale golfeliten. I tillegg finnes det en 9-hulls- og en øvingsbane. Belek har hotellanlegg av betydelig klasse og dimensjoner med alle fasciliteter og kan ellers by på en lang, gyllen strand. Dette er en by skapt for turister.

Søk reise til Belek

For de kulturinteresserte ligger Belek også ganske nær oldtidsbyen Aspendos som skryter av det best bevarte teatret i hele Lille-Asia, her arrangeres det hvert år i juni en opera- og ballettfestival. Akkustikken skal være suveren.

Av interesse er også oldtidsbyen Perge, ca. 15 kilometer vestover mot Antalya. Byen er datert tilbake til ca. 1000 f.Kr. og man kan i dag se omfattende og imponerende ruiner av bl.a. et teater, et stadion, romerske bad og et gresk bysentrum. Området rundt Antalya byr også på mange andre oldtidsfunn og ruinbyer. Og i Taurusfjellene bakenfor finnes mange naturskjønne utsiktspunkter og fotogene fosser og vannfall. 

Stranden

Det viktigste i dagliglivet til en Belek-turist er kanskje likevel den uendelige, grovkornede stranden hvor man garantert vil opparbeide en solid rød- eller brunfarge i løpet av kort tid. Denne delen av kysten er ellers kjent for sine skillpadder. Og ytterligere dyreliv kan observeres om man tar et "cruise" opp Manavgat-elven til vannfallene og markedet i Manavgat. 

Shopping

Beleks butikker er konstruert spesielt for turistene og tilbyr lærvarer, klær og souvenirer. Hvis du vil gjøre et kupp, er det best å ta bussen til Kadriye hvor du finner juksedesignerklær, dongeribukser, smykker og lærjakker til en rimelig penge. 

Mat og uteliv

Hvis du er på jakt etter typisk tyrkisk mat, er igjen en kort busstur til Kadriye tingen. Ellers finnes det også et utvalg restauranter og barer langs veien gjennom Belek og på hotellene. Mange har levende musikk til måltidet og det finnes også et par nattklubber.

Søk reise til Belek

Din reise logo