Finn beste pris på din reise til Antalya

Din reise til Antalya

Antalya er den største byen på den tyrkiske rivieraen, med om lag en halv million innbyggere. Her kombinerer du shopping og byliv med sol, bading og bar- og restaurantbesøk i lange, myke kvelder i havnen.

Søk reise til Antalya

Antalya

Antalya har palmekransede boulevarder, vakre parker med eksotiske blomster, en prisbelønnet, nyrestaurert marina og en gamleby med trange gater og sjarmerende trehus omgitt av en gammel bymur. Antalya er moderne betong, bikinier og tung trafikk – men også appelsintrær, tradisjonelle sjal og tyrkiske pannekaker.

Antalya ligger vakker til innerst i en vidstrakt bukt og med Taurusfjellene i bakgrunnen. Beliggenheten har da også gjort byen til regionens natulige hovedstad. Du må imidlertid et lite stykke for å finne de beste strendene, den lange Konyaalti Beach som strekker seg ut fra byen består av rullestein, mens sandstranden Lara Beach ligger ca. 13 km lenger øst. Med leiebil eller buss kan du også ta deg til de roligere feriebyene rundt bukten; Belek, Side og Alanya i øst og Kemer i vest. 

Shopping

Som i Tyrkia ellers, er shopping en viktig del av ferieopplevelsen – prisene er gode, særlig hvis man er flink til å prute! Basarene i de krokete gatene i gamlebyen, Kaleici, byr på et hav av handlemuligheter og dessuten finnes det moderne forretningsgater rundt om i sentrum. I Antalya finner du alt fra internasjonale merkebutikker og kjøpesentre til gateselgere og trange basarboder. 

Utelivet

Området rundt havnen er stedet hvor folk møtes på restaurantene og barene utover kvelden – og gjerne hele natten. Dessuten finnes det diskoteker et par kilometer unna, hvor det dunkes og bankes så det er en fryd. På de store hotellene er det ofte nattklubber, magedans og annen underholdning. Ikke-gjester er velkomne inn. Byen har alt du ønsker av mattilbud: Fisk, steak houses, nouvelle cuisine, tavernaer, pizzeriaer, femstjernes luksusrestauranter og ganske allminnelige, tyrkiske spisesteder.

Antalya er også en kulturby, med teater, symfoniorkester, ballett og til og med en opera. Det arrangeres filmfestival i oktober, du kan alltid finne en spennende kunstutstilling i et av byens mange gallerier og i kulturhuset skjer det alltid noe. Blir det for varmt, kan du velge mellom to vannparker: Aqualand og Aquapark. 

Sverdigheter

Den mest interessante severdigheten i regionen er kanskje den antikke byen Termessos, 1050 meter opp i Taurusfjellene, ca. 35 kilometer fra Antalya. Her kan du se et komplett amfiteater, Hadrians triumfbue og en rekke spesielle og vakre sarkofager og gravsteder. Termessos ble uten hell forsøkt erobret av Aleksander den Store i år 333 f.Kr. og var bebodd frem til det femte århundret e.Kr. Veien til Termessos er imidlertid en smule kronglete og du skal være forberedt på å gå og klatre litt.

Av stor interesse er også oldtidsbyen Perge, ca. 15 kilometer øst for Antalya. Byen er datert tilbake til ca. 1000 f.Kr. og man kan i dag se omfattende og imponerende ruiner av bl.a. et teater, et stadion, romerske bad og et gresk bysentrum. Området rundt Antalya byr også på mange andre oldtidsfunn og ruinbyer. Og i Taurusfjellene finnes mange naturskjønne utsiktspunkter og fotogene fosser og vannfall.

I Antalya by bør du få med deg det arkeologiske museet som er et av Tyrkias største og beste, med 14 haller, 5000 ustilte gjenstander og ytterligere 30 000 objekter på lager. Det finnes et gammelt tårn som trolig fungerte som fyrlykt og selvfølgelig må du oppleve bymuren og de fredede husene i gamlebyen.

Søk reise til Antalya

Din reise logo