Finn beste pris på din reise til Alanya

Din reise til Alanya

Alanya er en av Tyrkias største feriebyer, med lange strender og pulserende fornøyelsesliv. Byen har ca. 110 000 innbyggere og bare du kommer deg vekk fra hotellene og solsengene, kan du også tidvis oppleve en smule orientalsk atmosfære i de trange bakgatene – med bønnerop og backammon-spillende mannfolk. Men den kraftig biltrafikken merkes også og byen bærer preg av masseturismen.

Søk reise til Alanya

Alanya

Området rundt Alanya er vakkert, med havet imot og Taurusfjellene i nord. Byen deles av en stor odde med en middelalderborg fra 1200-tallet som troner over byen. Halvøya var i gamle tider hovedkvarter for pirater som angrep handelsskip i disse farvannene. Under borgen ligger gamlebyen og havnen med trange gater og trivelige restauranter. På begge sider av odden ligger strendene og hotellene. 

Strendene

Kleopatra-stranden vest for sentrum er ca. 2 kilometer lang og består mest av sand. Kleopatra-navnet kommer for øvrig av at den romerske keiseren Markus Antonius i år 37 f. Kr. skal ha skjenket deler av byen som gave til Kleopatra for å utrykke sin kjærlighet til den egyptiske dronningen...

Den andre stranden ligger øst for odden og går under navnet Public beach, Keykubat, Begonville eller rett og slett Østre strand. Den er over 20 kilometer lang og av mer varierende kvalitet, med mye rullestein. Til gjengjeld er den delvis langgrunn, i motsetning til Kleopatra-stranden. I senere tid har det imidlertid blitt tilført store mengder med fin sand, og det er ryddet opp i vannet. 

Aktiviteter

Det finnes et bra tilbud om vannsport, særlig ved de store hotellene: vindsurfing, vannski, paragliding, pedalbåter, kanoer og seilbåter. Dessuten kan du dykke, hoppe i strikk drive terrengsykling og spille tennis. Eller du kan sole deg. Vær klar over at det kan bli svært varmt på Tyrkias sørkyst om sommeren; over 40 grader, så det gjelder å passe litt på. 

Shopping

Tyrkia er et rimelig land og Alanya er et utmerket sted for shopping. I gamlebyen og i gatene langs den østre stranden kan du la deg friste av lærvarer, sko, klær, gull- og sølvsmykker (en av gatene i sentrum kalles "gullgaten"), tepper, krydder og te. Pruting hører med, ikke gi deg for lett! Hver fredag er det marked, hvor du kan kjøpe både høns og hestesko. 

Fornøyelser

I Alanya kan du velge og vrake mellom et stort antall barer, kafeer, musikkbarer, pub'er og diskotek. Hvor "livlig" det skal være er mest opp til deg selv, men generelt kan utelivet karakteriseres som intenst. Byen tiltrekker seg gjester fra hele Europa og har en internasjonal atmosfære. På matfronten har Alanya bra tilbud, utvalget av restauranter er stort og den tyrkiske maten er god – til lave priser. 

Severdigheter

Området rundt Alanya har en lang og brokete historie med mange historiske severdigheter; Alanyas festning, dryppesteinsgrotten Damlatas (med fuktig luft bra for astmatikere) og vakttårnet Kizil Kule fra 1200-tallet nede ved havnen. Byen har et eget museum som er verdt et besøk. Dessuten er det en god ide å spandere en leiebil og se byene omkring, f.eks. Antalya, og kanskje ta en tur opp i fjellene.

Avstanden til flyplassen ved Antalya er ca. 130 kilometer (to timers kjøring).

Søk reise til Alanya

Din reise logo