Finn beste pris på din reise til Tyrkia

Din reise til Tyrkia

Fra krydderfylte basarer og eldgamle templer til elegante butikker og noen av Europas fineste sandstrender med nærliggende barer. Tyrkia som ferie-reisemål viser frem det beste fra øst og vest.

Søk reise til Tyrkia

Blue lagoon ved Oludeniz, Tyrkia

Çesme

Çesme er en tidligere fiskerlandsby med ca. 22 000 innbyggere, små, greske hus og ca. 10 000 hotellsenger. Byen har faktisk likevel beholdt både sjarmen og roen – og halvøya er et yndet feriested for mer velstående tyrkere, særlig sosieteten fra Izmir.

Içmeler

Içmeler er en liten badeby ca. ti minutters kjøring vest for "turistkjempen" Marmaris og er betydelig roligere enn naboen både når det gjelder trafikk og natteliv.

Marmaris

Marmaris er kjent for tre ting, minst: Tyrkias største marina; det befinner seg gjerne 10 000 båter i området om sommeren, omfattende turisme; i meste laget for mange, og – heldigvis – den vakre naturen innerst i Marmarisbukten, med myke, pinjekledde åser og klart, blått hav

Göcek

Göcek er en liten landsby i Fethiye-bukten, som er et av Tyrkias vakreste og klimatisk sett beste områder for seiling. Byen har en fin, nyoppusset havn med gode tilbud til sine gjester – og den er kjent som et rekreasjonssted for de mer vel bemidlede.

Kemer

Kemer er et konstruert turiststed ca. 42 kilometer sør for Antalya – med høy standard, omgitt av pinjeskog og med Taurusfjellene bak som vakker innramming. Stemningen i byen, som har ca. 5000 innbyggere, er rolig og fredelig og bringer lett tankene hen på Rivieraen; i marinaen ligger seilbåter og restauranter side om side.

Antalya

Antalya er den største byen på den tyrkiske rivieraen, med nærmere en halv million innbyggere. Her kombinerer du shopping og byliv med sol, bading og bar- og restaurantbesøk i lange, myke kvelder i havnen.

Belek

Belek ligger ca. 30 km øst for sentrum av Antalya og er en moderne ferieby, mest kjent for Antalya National Golf Course som tiltrekker den internasjonale golfeliten. I tillegg finnes det en 9-hulls- og en øvingsbane. Belek har hotellanlegg av betydelig klasse og dimensjoner med alle fasciliteter og kan ellers by på en lang, gyllen strand. Dette er en by skapt for turister.

Side

Side har ca 12 000 innbyggere og er et turiststed i rask vekst. Byen ligger på en halvøy med langstrakte sandstrender på begge sider. Den byr på en blanding av gammelt og nytt, med en livlig gamleby full av basarer og restauranter og ikke minst et knippe spektakulære ruiner fra en tidligere storhetstid

Alanya

Alanya er en av Tyrkias største feriebyer, med lange strender og pulserende fornøyelsesliv. Byen har ca. 110 000 innbyggere og bare du kommer deg vekk fra hotellene og solsengene, kan du også tidvis oppleve en smule orientalsk atmosfære i de trange bakgatene – med bønnerop og backammon-spillende mannfolk. Men den kraftig biltrafikken merkes også og byen bærer preg av masseturismen.

Søk reise til Tyrkia

Din reise logo