Finn beste pris på din reise til Santa Ponsa

Din reise til Santa Ponsa

Santa Ponsa er et typisk, internasjonalt feriested som er og har omtrent det du forventer – uten at det er negativt ment. Stedet er ikke altfor stort, strendene er gode, det finnes et godt tilbud av restauranter og uteliv, samtidig som det er langt roligere her enn i Palma Nova og Magaluf, hvilket mange vil synes er helt greit.

Søk reise til Santa Ponsa

Santa Ponsa

Santa Ponsa ligger ca. to mil sørvest for Palma by og bare fem kilometer fra utelivsmetropolen Palma Nova. Du er altså bare en kort busstur unna gode shoppingmuligheter, kulturelle severdigheter og det heftigste fornøyelseslivet du kan ønske deg. Men i selve Santa Ponsa er rolig og "normalt". Byen har ikke stort av egne severdigheter, men er faktisk en smule kjent på øya som stedet hvor kong James den første, erobreren, gikk i land og fikk kastet ut maurerne i 1229. Hendelsen blir minnet med et kors, "Cruz de la Conquista", som er plassert over byen hvorfra det er fin utsikt.

Stranden

Hjertet i byen er en stor, finkornet sandstrand med skyggefulle pinjetrær i bakkant. Selv om stranden er relativt romslig og av god kvalitet, blir den likevel temmelig full i høysesongen og særlig på søndagene når mallorkinerne kommer i tillegg. Hvis du får hotell et stykke ut fra sentrum, er det en bit å gå inn til stranden, men man kan også bade fra klippene som ligger utenfor mange av hotellene og det finnes en liten strand ved båthavnen litt ut i bukten på sørsiden, 15 minutters spasertur fra hovedstranden. Marinaen er dessuten et yndet sted å vandre rundt om kvelden og titte på lystbåtene og kanskje slå seg ned ved en restaurant.

Sportsaktiviteter

Skulle du ha lyst til å røre på deg, finnes det rikelige tilbud om vannsportsaktiviteter, deriblant dykking (dykkersenteret ligger i marinaen), pedalbåter, vannski og jetski. For øvrig kan du spille tennis, squash, minigolf eller bowling. Santa Ponsa har dessuten tre golfbaner, hvorav en er åpen for gjester.

Utelivet

Santa Ponsa har et rikelig tilbud av restauranter, barer og diskoteker, og gode handlemuligheter for den som vil holde sitt eget kjøkken. På et av torgene arrangeres underholdning for voksne og barn flere ganger i uken i høysesongen og for øvrig er det et allminnelig støyende og trivelig uteliv som for en del er sentrert om hovedtorget. Du finner det meste her, fra karaoke, via spansk folkemusikk og techno til barer som lager fargerike cocktails for barn. Vil du ha mer, går det hyppige busser inn til Palma by og Palma Nova, men de kan ofte være overfyllte og er et yndet mål for lommetyver.

Utflukter

Mallorca er en spennende øy å oppdage på egenhånd. Det er en god ide å leie bil og ta seg en tur til landsbyene inne på øya, kanskje ut på tuppen av Cap de Formentor helt i nord, eller la ungene få bestemme og ta en dag eller to i Acuacity, Aquapark og Marineland som alle ligger like utenfor Palma. Hidropark. For øvrig er det obligatorisk med en shoppingtur til hovedstaden Palma, hvor du også må se den store katedralen og de andre severdighetene!

Med bil kan du også ta en tur opp i fjellkjeden Sierra de Tramontana, som ligger like nord for Santa Ponsa og strekker seg langs hele Mallorcas vestkyst. Her møter du sjarmerende små landsbyer og kupert landskap. En halv mil nordvest for Santa Ponsa ligger det vakre feriestedet Paguera, og litt lenger vest, opp i en dal ligger festningsbyen Andraitx. Man la gjerne de viktige byene tilbaketrukket fra sjøen for å være bedre beskyttet mot pirater. Nedenfor Andraitx ligger den tilhørende havne- og fiskerlandsbyen; Puerto de Andraitx, som har gode fiskerestauranter og rikelig med lystyachter. I Andraitx er det for øvrig marked hver onsdag morgen.

Charterselskapene har også en lang rekke tilbud om utflukter, bl.a. med tog(!) til Sóller og klosterbyen Valldemosa, hvor komponisten Frédéric Chopin oppholdt seg en stund, til de vakre dryppsteinsgrottene i Porto Cristo, til Manacor, hvor de berømte Majorica-perlene lages – og dessuten kan du velge mellom turer til lands og til vanns som dreier seg om mat, drikke, bading og underholdning, verdt å nevne er en festaften på Son Amar (se til høyre). Mallorca er et av Europas beste golfreisemål og har 14 baner (pr. mai 2001) fordelt rundt om på øya.

Santa Ponsa egner seg godt for familier med barn i alle aldre og folk som søker hverken for mye action eller yndig ro. Kort sagt: Et "midt i melllom" reisemål. Stedet er mest preget av britiske turister og ditto barer.

Søk reise til Santa Ponsa

Din reise logo