Finn beste pris på din reise til Puerto de Sóller

Din reise til Puerto de Sóller

Idyllisk og rolig: Puerto de Sóller er Mallorca på sitt mest idylliske! Den lille byen med ca. 1000 innbyggere innerst i den hesteskoformede bukten er havnen til byen Sóller som ligger et par kilometer inn i dalen bak og har ca. 12 000 innbygger. Fra Puerto de Sóller til Sóller går det gamle, åpne trikker (!) og fra Sóller går det også en gammel og ærverdig toglinje til Palma, Mallorcas eneste tog, med 19 tunneler!

Søk reise til Puerto de Sóller

Puerto de Sóller

Franske forbindelser

Ordet Sóller kommer fra det mauriske ordet "Sullier", som betyr "den gyldne dalen", og den betegnelsen forstår man godt. I Sóller-dalen dyrkes store og velsmakende appelsiner, og også sitroner, oliven, fikener og mandler. På grunn av topografien og fjellene som omgir dalen har stedet tradisjonelt vært ganske isolert fra resten av øya, hvilket har gitt seg et pussig utslag: For å få omsatt appelsinene og de andre jordbruksproduktene ble de skipet med båt til nærmeste havn, som ligger på Azur-kysten i Frankrike. Dermed fikk Sóller en forbindelse til Frankrike som ble viktigere enn kontakten med resten av Mallorca. Den dag i dag er det franske turister som dominerer. I 1997 ble det sprengt en ny tunnel gjennom fjellet og den 35 kilometer lange veien til Palma er kjapp og grei, om enn ikke like sjarmerende som før.

Uteliv

Puerto de Sóller er et fredelig, sjarmerende sted med flere små strender og en bilfri strandpromenade. Restaurantene og kafeene byr på mallorkinsk mat med fransk touch. Stedet har diskotek og et par barer som er åpne utover natten, men for øvrig er dette et feriemål man oppsøker for roen og fredens skyld og ikke for å feste. Fordi Puerto de Sóller ligger på vestkysten av Mallorca, kan du nyte flotte solnedganger. Det sies også at området har det sunneste klimaet på øya.

Strendene er imidlertid ikke de aller beste, og dermed vil Puerto de Sóller aldri kunne bli noen turistmetropol – heldigvis, vil noen si. Saken er at stranden er ganske smal, nokså steinete og temmelig full om sommeren. Sóller-bukten er på grunn av sin utforming godt skjermet for vært og vind, men er samtidig såpass lukket at utveklslingen av vann med havet utenfor blir liten.

Aktiviteter

Vil du holde deg i aktivitet i ferien, kan du velge mellom mange bra turstier; bl.a. pilgrimsveien til klosteret Lluc oppe i fjellene. På veien opp dit passerer du fjellpasset L'Ofre på 1090 meters høyde. Om våren og høsten kan du også bli med på vandringer med guide. Et annet forslag er å ta båten til Sa Calobra og Torrente de Pareis, eller leie bil og besøke f.eks. landsbyen Fornalutx, som en gang ble kåret til Spanias vakreste. I Puerto de Sóller er det for øvrig tilbud om vindsurfing, båtleie og det finnes et dykkersenter.

Søk reise til Puerto de Sóller

Din reise logo