Finn beste pris på din reise til Puerto de Pollensa

Din reise til Puerto de Pollensa

Vakkert og rolig. I Puerto Pollensa er tempoet roligere og stemningen mer "spansk" enn i de andre feriebyene på Mallorca. Stedet har tatt imot turister helt siden 1920-tallet og mye av infrastrukturen er fra tiden før betonghotellene spratt opp ellers på øya. Derfor er Puerto Pollensa et yndet mål for kunstnere og folk som vil ha en mer stilfull ferie.

Søk reise til Puerto Pollensa

Puerto Pollensa

For de fleste tilreisende handler det likevel om sol, bad og avslapning. Og til det bruk har du en ca. 500 meter god strand og vakker natur i omgivelsene. Stranden er både lang og bred nok til å ikke bli overfyllt. En kort kjøretur unna ligger Formentorodden, Mallorcas ytterste punkt hvor klippene stuper 300 meter rett ned i havet. Og på begge sider av odden finnes flere fantastiske badeviker, f.eks. Cala San Vicente og Cala Pi. Området kan også by på flere fine turstier og er et eldorado for fugletittere som er ute etter å se sjeldne fugler.

Gode restuaranter

Langs den pinjekledde strandpromenaden ligger små hoteller, kafeer og restauranter. I de eldre delene av byen bak havnen finner du både kroer med mallorkinske spesialiteter og internasjonale gourmetrestauranter. Puerto Pollensa har etter sigende de beste fiskerestaurantene på øya. Det finnes også en nattklubb, noen vil si det er én for mye på et sted som dette. Du slipper i det minste unna både karaokebarer og Mc Donalds; her råder fremdeles fornuften og roen.

Havnen

Havnen og marinaen kan fremvise en skjønn blanding av fargerike fiskebåter, lystyachter og seilbåter fra alle mulige nasjoner. I selve byen finner du rikelig med butikker som burde friste; både noen litt mer eksklusive som har yacht-folket som målgruppe, og dessuten småbutikker som selger kunsthåndverk, keramikk og det vanlige turistnipset. På grunn av den vakre naturen i området, har byen har et relativt stort innslag av kunstnere og ditto gallerier og kunstutsalg.

Gamle Pollensa

Noen få kilometer innover i landet ligger en av Mallorcas best bevarte gamle byer, Pollensa, som har aner tilbake til romertiden. Den ble anlagt da vandaler angrep den gamle romerske havnebyen Pollentia på 400-tallet e.Kr.. Man flyttet bare byen noen kilometer inn fra sjøen, og her ligger den ennå. Pollensa har vakre, sandgule hus med grønne vinduslemmer i trange, krokete smug og en nærmest "høytidelig" stemning. Best overblikk over byen får du ved å klatre de 365 trappene opp til Calvario-kirken fra 1300-tallet. En tur i de smale gatene og en kopp kaffe på det gamle, travle torget Plaza Mayor er et "must" når du besøker Pollensa. I utkanten av byen finner du noen av øyas mest spennende innredningsbutikker med lekre mallorkinske bomullsstoffer, antikviteter og keramikk.

Aktiviteter og utflukter

Puerto Pollensa har lite å by de aller minste, annet enn det man kan komme på av egne gøyale påfunn på stranden og ved bassengkanten. Fordi det er rolig, er stedet likevel barnevennlig, og skulle det knipe, finnes det et badeland, Hidropark, utenfor Alcudia. Av aktiviteter kan Puerto Pollensa ellers by på tennis, hesteridning, sykling, turgåing, vannski og vindsurfing. Det finnes også en 9-hulls golfbane ikke altfor langt unna.

Skulle du være så heldig å være i Puerto Pollensa den 16. juli kan du oppleve "Fiesta Virgen del Carmen", den årlige festen til ære for byens skyttshelgen som feires med opptog, musikk og fyrverkeri. Slaget mellom de kristne og araberne blir gjenopplevd hver 2. august og i august og september arrangeres dessuten en liten kultur- og musikkfestival.

Mallorca er en spennende øy å oppdage på egenhånd. Det er en god ide å leie bil og ta seg en tur til landsbyene inne på øya, ut på tuppen av Cap de Formentor eller la ungene få bestemme og ta en dag eller to i Acuacity, Aquapark og/eller Marineland som alle ligger like utenfor Palma. For øvrig er det obligatorisk med en shoppingtur til hovedstaden Palma, hvor du også må se den store katedralen! Charterselskapene har dessuten en lang rekke tilbud om utflukter, bl.a. til klosterbyen Valldemosa, hvor komponisten Frédéric Chopin oppholdt seg en stund, til de vakre dryppsteinsgrottene i Porto Cristo, til markedet i Inca og til fiskerbyen Puerto de Sóller.

Avstanden fra Palma er ca. 60 kilometer og turen med buss tar ca. halvannen time. Puerto Pollensa har ca. 3000 fastboende innbyggere.

Søk reise til Puerto Pollensa

Din reise logo