Finn beste pris på din reise til Puerto de la Cruz

Din reise til Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz ligger på nordvestkysten av Tenerife, i en bred bukt som er ganske så bebygd og temmelig utsatt for bølgene fra det store, åpne havet. Fordi skyer og fuktiget har en tendens til å samle seg nord på øya er det gjerne litt vekslende vær, særlig vinterstid. Men hvis ikke "playa" og brennende sol betyr alt, kan du nyte et kosmopolitisk feriested med eleganse og atmosfære i vakre omgivelser.

Søk reise til Puerto de la Cruz

Byen er nokså stor, med 30.000 innbyggere. Turistene bir dermed aldri så mange at de kan ødelegge Puerto de la Cruz' preg som en stø og variert, vanlig spansk by.

Det finnes to strand- og hotellområder; Playa Martianez i nord, med flest tilbud, riktig nok med den minste stranden, men også med verdens største saltvannsbaseng omgitt av et fint hageanlegg. Dette bassenget utgjør nærmest en helt liten innsjø, med en øy i midten og solsenger og liggeområder overalt. En voksen person måtte i november 2001 betale 550 pesetas (ca. 27 kroner) for en dags adgang. Barn betaler litt under halv pris.

Playa de San Telmo ligger mer midt i byen og har en litt større strand. Ellers er det roligere og tilbudene litt færre, men rikelige nok – bevares.

Puerto de la Cruz er et "gammelt" feriested med en inngrodd og stilfull sjarm. Det finnes en sjarmerende, gammel bydel med trange gater, små hus og masse lokal koloritt. Turistene her er ikke bare av typen grisefest, men en kosmopolitisk blanding av mennesker i alle aldre. Man føler seg liksom litt "med" når man tusler bortover promenaden, og kjenner et naturlig behov for å sette ned tempoet, kanskje slå seg ned på en benk og bare nyte atmosfæren.

Samtidig har Puerto de la Cruz et uteliv som er bedre enn sitt rykte, mange hyggelige restauranter, et digert og gammelt kasino og ikke minst en av Europas fineste dyreparker: Loro Parque, som byr på verdens største samling av papegøyer, verdens største pingvinhus og mange andre severdige dyr.

Hvis du har leiebil, er byen litt kaotisk å kjøre i og litt vanskelig å orientere seg i, men hvis du stort sett holder deg til området rundt hotellet og stranden, spiller det liten rolle.

Puerto de la Cruz har værutsatte strender, trapper og nivåforskjeller, litt kaoitisk trafikk og myldrende folkeliv på promenaden. Kanskje er ikke dette det ideelle stedet for familier med barn, men har du urban legning, er det stedet for deg!

Søk reise til Puerto de la Cruz

Din reise logo