Finn beste pris på din reise til Playa de las America

Din reise til Playa de las America

Lille L.A. kan du lese på enkelte skilt nedover stripen. Hvorfor ikke? "Los Americas" har mye til felles med Los Angeles. Den store utstrekningen som gjør hele stedet litt uoverskuelig. De enveiskjørte, kjappe gatene som leder deg inn i spor du aldri kommer ut av. Åsene rundt. Det åpne havet rett inn. Luksushotellene. Den lange promenaden med de mange strendene. Klimaet. Jordskjelvfaren. Kriminaliteten ... nei. Jo ... Playa de las Americas har absolutt noe til felles med sin amerikanske gigantbror.

Søk reise til Playa de las America

Playa de las Americas

Hold deg fast, her er et forsøk på å beskrive layout'en på området: Playa de Las Americas er navnet på det sentrale midtpartiet mellom Fañabé i nord og Los Christianos i sør. OK?

Det hele er en ca. 15 kilometer lang, sammenhengende kjede av hoteller som ligger plassert langs strandlinjen og fire-fem kvartaler oppover den slake skråningen. Bak alt sammen går motorveien, som du merker lite og ingenting til fra hotellene. Hele dette store området, som rommer ca. et halvt tusen hotellanlegg, hvert med sikkert 200 rom eller mer ... kalles egentlig for Adeje-kysten, etter kommunen det ligger i. Men biten helt i sør ligger i kommunen Arona og hvert lille stykke av hele denne kystlinjen på sørspissen av Tenerife har sitt eget navn. Forvirret? Vi prøver igjen.

Helt i nord, omkring Playa del Duque, er det temmelig fasjonabelt, men også mye byggeaktivitet og egentlig litt uspennende. Deretter kommer på rekke og rad Fañabé, områdets lystbåthavn (Puerto Colón) og San Eugenio, som har alle har gode hoteller, bra med fasciliteter og ryddige forhold. Men det går veier her og der som du ikke bør bo inntil.

Midtpartiet av hele strekningen, det som kalles Playa de las Americas og har en serie strender som kalles Playas de Troya, har mest en-, to- og trestjerners hoteller og leilighetsanlegg, men desto mer fornøyelsesliv. Dette er "sentrum".

Så kommer neset som skiller Playa de las Americas fra Los Christianos: Los Morritos. Dette området tilhører førstnevnte sted og består av firkantede kvartaler, grønne hager og hoteller av meget god standard (med greske statuer, søyler og kosepianist i smoking bak sotet fasadeglass ... han viftet advarende med pekefingeren da vi ville ta bilde). Strandpromenaden rundt neset er både vakker og stillferdig, ihvertfall klokken fem om morgenen.

Når du er rundt neset, kommer du til Playa de las Vistas, som er et "mellomparti", tilhørende Los Christianos, og relativt nybygd – med midt på treet standard, men med en stor flott og kunstig anlagt sandstrand. Hvis du nå følger strandpromenaden videre, går du i en liten gangtunnel gjennom neste bittelille nes og kommer til selve Playa de los Christianos, som er både badestrand, lite bysentrum og hovedhavn for de store båtene som går mellom de kanariske øyene. Deretter kommer faktisk en stor klippe som setter en effektiv stopper for videre utbygging mot sør – får man tro.

Fikk du med deg alt sammen? Ennå har vi ikke tatt med at i nord-øst har man begynt å anlegge et helt nytt område i åsene bakenfor motorveien, ganske langt fra strendene: San Eugenio Alto, et sted for de med behov for utsikt og gangturer i oppoverbakke, samt de med akutt badeland-trang, for områdets vannpark ligger her.

Og hvis du er født med kølle, finnes det store golfanlegget sånn ca. på midten av hele strekningen, litt opp og inn og med egne hoteller en kort "drive" unna. Det bygges også en mengde nye hoteller på baksiden av golfbanen og motorveien, langt fra stranden.

Nå har vi vært en tur i området, blitt forvirret som deg, og dermed tatt en del panorama-bilder som viser utsynet både her og der langsmed hele strekningen. Klikk på bildene og du kan se hvordan det er bortetter.

Hvor skal du så bo? Heldigvis er spørsmålet enklere å besvare enn det kan late til. Velg hotell etter den standarden du vil ha og pass på at du får eller ikke får et rom som ligger liker ved siden av baren eller diskoteket eller en av de sentrale veiene eller byggeplassene.

Hvis du er opptatt av å få med deg alt og vil "gjøre playa'n", er det lurt å bo et sted omkring midten, men hvis du stort sett vil være på hotellet, nyte stranden og ønsker "litt behagelig liv" rundt deg, kan du gjerne bo både i nord og sør eller hvorsomhelst.

Hovedsaken er nemlig denne: Playa de las Americas, med tilhørende områder, holder gjennomgående god standard. Hotellene er bra i forhold til sin klasse, det finnes restauranter, strender og uteliv langsmed hele kystlinjen. Uansett hvor du velger å bo, vil du oppleve at tilbudet er bra.

Eneste unntak måtte være det nye området rundt San Eugenio Alto; her er du ganske langt unna det meste.

Puhh.

Strendene

Strendene er kunstige – men det spiller ingen stor rolle. Vulkanøya Tenerifes naturlige strandkant består av taggete, grov lavastein, så dermed har man skyflet på med mellommørk, fin sand for å lage brukbare strender. Og brukbare er de absolutt – om enn kanskje ikke så naturlig spennende. De er sånn passe langgrunne, ofte beskyttet av moloer og det finnes tilsammen et titallls stykker på rekke og rad.

Restauranter, uteliv og shopping

I et område med kapasitet for et par hundre tusen turister finnes det naturligvis haugevis av restauranter, den ene mer innbydende og bra plassert enn den andre. Men tar du en titt på menyen oppdager du fort problemet; listen over matretter er altfor lang, og altfor lik den til restauranten ved siden av. Og altfor standard og uten forklaringer. Du får både det ene og andre fiske- eller kjøttstykket med salat og chips. Eller pasta og pizza. Maten er som regel midt på treet, eller bikker mot det regelrett kjedelige, slik det pleier være på store turiststeder. Ikke vet vi hvor du skal gå for å finne et anstendig kjøkken, vi klarte det ikke. Grip tak i en vaskekte kanarier, en drosjesjåfør, vaskedame eller lignende og spør om råd.

Severdigheter og utflukter

Tenerife er den største av Kanariøyene og full av interessante severdigheter og utfluktsmuligheter. Du kan dumme deg ut på kamel [BILDE], busse over fjellpass og nyte flotte utsikter på vestkysten, ta taubane til toppen av Spanias høyeste fjell: vulkanen Teide (3717 m.o.h.), besøke en av Europas flotteste dyreparker med verdens største samling av tropiske fugler, haitunnel og delfinshow m.m.

Du kan og bør bli med på ferd til naboøya La Gomera eller hive deg på en båt og beskue delfiner og pilothvaler, eller fiske noe tilsvarende selv på dyphavsfiske. Du er ganske langt ute i Atlanteren ...

Charteroperatørene frister også med et flere tusen år gammel drageblodstre, "uberørte" landsbyer på nord-østkysten, sykkeltur fra Teide og ned, fjellvandring i den flotte naturparken rundt samme fjell – og dessuten flamencoaftener, kasinobesøk, ridderfest og en uforglemmelig kveld på restauranten "Göta Kanal" med ekte svenske danseband. Hvis dette ikke er nok, kan anbefales en tur på egenhånd til norske "Den Glade Viking".

Og ikke minst må nevnes at det finnes et museum i Guïmar på Tenerifes østkyst hvor Thor Heyerdals mangeårige undersøkelser av øyas svært gamle trappetrinnspyramider er hovedtema – sponset prisverdig av Fred.Olsen, som driver fergeruter mellom Kanariøyene. Tenerife har det meste for de fleste.

Klima og sesong

Playa de las Americas er "hot" hele året rundt. Senhøstes, midtvinters og tidlig på våren ligger det ofte skyer over fjellene og ute i havet, men på besynderlig vis når temperaturen opp i flere og tjue grader og solen skinner tilstrekkelig igjennom til at man aksepterer det som "sommer".

Det fulle trøkket oppleves likevel i høysesongen mellom midten av juni og midten av september. Da er diskotekene og "The Club Scene" i høygir, playa'n full av ungdom og stemningen svett og tett.

Deretter skifter klientelllet. Alderen går opp, belegget noe ned og stemningen nærmer seg det normale. Men likefullt er Playa de las Americas og områdene både sørafor og nordafor svært godt besøkt året igjennom. Du kan komme når som helst og oppleve at stedet er høyst levende (når har de stakkars spanjolene selv egentlig ferie?).

I gatene og langs strendene hører man mye engelsk, tysk, belgisk, litt nederlandsk og mye skandinavisk talemål. Kort sagt: L.A. er et sted som tiltrekker alle forfrosne nordboere. Det er en klar tendens til at ulike nasjonaliteter klumper seg sammen på ulike deler av det store området, men det går for langt å kartlegge i detalj her.´

Kort sagt - passer for hvem?

Playa de las Americas passer for alle. Pensjonistene strømmer hit om vinteren og finner varmen. Barnefamilier kan trekke seg tilbake på roligere bosteder, og ungdom vil i høysesongen få utløp for det meste. De kulturelt interesserte kan begi seg ut på tur i Tenerifes spennende landskap. Stedet er stor, variert, har en egen kosmopolitisk sjarm og gjennomgående god standard på alt. Eneste minus må være at på grunn av størrelsen tiltrekkes også ett og annet av småtjuver. Pass på kofferten og lommeboken, særlig når du ankommer hotellet -- det er en situasjon som ofte utnyttes. Og så bør du være glad i å ha MASSEVIS av turister rundt deg. Kanarierne selv bor ikke i Playa de las Americas, de jobber der.

Playa de las Americas er en turistmaskin av de aller største. Lokal koloritt er 100 prosent fraværende og man kan lett føle seg både bortkommen og ensom blant alle turistene, hvis du da ikke er i godt følge med gode venner. Regn ikke med at du får nye bekjentskaper, kanskje bortsett fra på hotellet, hvis du står på litt.

Søk reise til Playa de las Americas

Din reise logo