Finn beste pris på din reise til Playa Blanca

Din reise til Playa Blanca

Playa Blanca er en fredelig liten ferieby helt sør på Lanzarote, ca. 40 km fra Arrecife. Landsbyen ble grunnlagt med fisk som hovednæring for mange år siden, men nå er turismen alt. Til tross for dette er Playa Blanca fremdeles "liten og sjarmerende".

Søk reise til Playa Blanca

Playa Blanca

Stedet har en vakker strandpromenade med bra restauranter hvor du får god, kanarisk mat – ofte fisk, kritthvite strender like ved sentrum og de fine Papagayostrendene – noen av Lanzarotes beste – ca fem kilometer unna. Dit drar man gjerne med badebåt eller med leid sykkel. Her trives både barn og voksne, gjerne i kombinasjon. Playa Blanca er etter manges mening det mest familivennlige reisemålet på Lanzarote.

Liten havneby

Playa Blanca har lite trafikk og det er ikke så folksomt; ferie og avslapning preger stemningen. I sentrum av byen, som er ganske lite og oversiktlig, ligger havnen, hvor det går flere båter daglig til naboøya Fuerteventura, 40 minutter unna. Her kan du også praie en tur på "pirat-cruiset" med "Marea Errota"; en sikker vinner om du vil vinne ungenes gunst.

Gode restauranter

På torget ved siden av havnen og i gågatene bak ligger butikker, restauranter og barer. Her finner du også det lille Playa Blanca har å by på av natteliv. Hvis det er action du vil ha, er trolig Puerto del Carmen et bedre valg. Restauranter finnes også i betydelig antall langs strandpromenaden som strekker seg utover fra havnen mot Dorada-stranden. Maten er kjent for å være god; kjøkkensjefene har høstet mangt et lovord fra mette og fornøyde gjester. Du kan velge mellom både internasjonale og kanariske retter.

Bra strender

Dorada-stranden – ca ti minutters gange fra havnen – er langgrunn, ren, med hvit sand og har krystallklart vann. Her kan du bedrive alle former for vannsport. I motsatt retning fra sentrum ligger Flamingo-stranden som er ideell for barn, som kan plaske i det grunne vannet og studere småfiskene som piler mellom føttene. Strendene er gode, men ikke fantastiske: Du finner bedre strender med myke sanddyner ved å ta båten over til naboøya Fuerteventura.

Fasiliteter nok

Playa Blanca er et svært internasjonalt reisemål, hvor du til daglig hører en lett babylonsk blanding av tysk, engelsk, svensk og spansk. Hotellanleggene er for det meste belagt med charterturister og er utstyrt deretter, ofte med svømmebasseng, egne små butikker og restauranter og gjerne en bamseklubb eller to for de minste. Det finnes et luftkjølt, moderne kjøpesenter – Punta Limones – om man skulle ønske litt nordisk feeling. Her kan du boltre deg i karaoke, barer med levende musikk og Sky TV.

Utflukter

Playa Blanca et bra utgangspunkt for turer til Timanfaya nasjonalpark og de øvrige severdighetene sør på Lanzarote, deriblant El Golfo på vestkysten, en særegen, emerald-grønn lagune i et amfiteater av lavaklipper.

Søk reise til Playa Blanca

Din reise logo