Finn beste pris på din reise til Palma de Mallorca

Din reise til Palma de Mallorca

Liten storby med alt: Hovedstaden Palma de Mallorca ligger innerst i den store og vide Palma-bukten, som med sine 30 kilometer med flotte badestrender, fra Magaluf i vest til S'Arenal i øst, utgjør Europas største turistmaskin. På denne strekningen finnes nærmere 100 000 hotellsenger og hver tredje Mallorca-turist ender opp i Palma-bukten. Men byen er mye mer enn bare et sentrum for masseturismen!

Søk reise til Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma – eller "La Ciutat", som mallorkinerne kaller den – er en flott og stolt by med spansk eleganse, ærverdige historiske monumenter og severdigheter, yrende folkeliv og slentrende ro. Og det er en by som er tro til sine katalanske røtter, med en selvbevissthet og trygghet på egen historie, kultur og viktighet som du ellers bare finner i Catalonias hovedstad Barcelona. Palma er, med sine drøyt 300 000 innbyggere, i grunnen som et Barcelona i miniatyr; selv hovedgaten i de to byene heter det samme: La Rambla.

Uteliv, mat og shopping

Palma er en førsteklasses shoppingby med handlegater hvor du finner det meste av designvarer. Restaurantilbudet er utmerket og det mallorkinske kjøkkenet er verdt en reise i seg selv, med friske grønnsaker, hvitløk, olivenolje, gode pølser, kjøtt, fisk og skalldyr – eller tapas; de spanske smårettene. Restaurantprisene er ofte ett lite hakk rimeligere i Palma enn ellers på Mallorca.

Byen har et heftig og variert fornøyelsesliv. I bydelen Terreno finnes et hundretalls puber og barer og mer enn tjue diskoteker og nattklubber (for både straite og homser); takten er høy og natten lang. I juli og august, når det svinger alle mest, er Palma et møtested for in-folk fra hele Europa. I Mallorcas hovedstad kan du også oppleve opera, teater, konserter og kino.

Strendene

De nærmeste strendene er Cala Mayor (vest) og Playa de Palma (øst). Dit kommer du fort og greit med buss. Strendene rundt Palma er alle førsteklasses og fascilitetene ditto.

Severdigheter

Men du har trolig ikke valgt Palma by bare for å feste og bade? Det mest synlige punktet i byen er den gotiske katedralen La Seu, som troner på en høyde over havnen. Den stod ferdig i 1601 og tok 400 år å bygge. Bak katedralen ligger den gamle bydelen med vakre, originale husfasader, gamle adelspalasser, vakre patioer og mange interessante kirker. Du kan se historiske minnesmerker som de arabiske badene fra 900-tallet (Palma var en gang arabisk og het da "Mayurka"), borgen Bellver som huser det historiske museet, samt Almudain-palasset fra 1200-tallet som i dag er militærhovedkvarter og kongens residens i byen. Dessuten kan du besøke Museu de Mallorca, Mirómuseet, museet for samtidskunst og Poble Espanyol – en kunstig skapt "spansk landsby" med kopier av bl.a. Alhambra og El Grecos hus i Toledo, samt fremvisning av typisk arkitektur fra ulike deler av Spania – til glede for turistene ...

Vår og høst

Det finnes ennå mye mer å se i Palma og du må gjerne komme hit mange ganger før du føler at du har rukket over alt. Dessuten er det en fornøyelse å bare være i byen; spasere i den gamle bydelen med sine trange gater og små tapasbarer, nyte vår- eller høstsolen, blande seg med lokalbefolkningen som kanskje er på vei til skolen, sitter på benker i parken og rolig diskuterer evige problemer og sannheter – eller tar sin ettermiddagstur, "el paseo", langs en av de brede gatene. Palma er en "liten, men stor by" med masse sjarm som er blitt kåret av landets største avis, El País, til den spanske byen med høyest livskvalitet. Så får man heller tåle at den også er Europas turistmetropol nummer én.

Utflukter

Mallorca er en spennende øy å oppdage på egenhånd. Det er en god ide å leie bil og ta seg en tur til landsbyene inne på øya, kanskje ut på tuppen av Cap de Formentor helt i nord, til noen av de andre feriebyene som Alcudia, Puerto de Sóller eller Cala d'Or, eller la barnet i deg få bestemme og ta en dag eller to i Acuacity, Aquapark og/eller Marineland som alle ligger like utenfor Palma.

Charterselskapene har også en lang rekke tilbud om utflukter, bl.a. til klosterbyen Valldemosa, hvor komponisten Frédéric Chopin oppholdt seg en stund, til de vakre dryppsteinsgrottene i Porto Cristo, til Manacor, hvor de berømte Majorica-perlene lages – og dessuten kan du velge mellom en rekke turer til lands og til vanns som dreier seg om mat, drikke, bading og underholdning. Mallorca er et av Europas beste golfreisemål og har 14 baner (pr. mai 2001) fordelt rundt om på øya (se peker under "aktiviteter" til høyre), hvorav fem i nærheten av Palma.

Søk reise til Palma de Mallorca

Din reise logo