Finn beste pris på din reise til Murcia

Din reise til Murcia

Murcia er en relativt ukjent perle i det sørøstlige Spania, et sted hvor dagene er bedagelige og livet er flott. Et sted man kan slappe av under palmene, nyte historiske gleder og ta livet med ro – eller noe helt annet. Valget er ditt!

Søk reise til Murcia

Murcia

Byen ligger rett ved elven Segura, og er hovedstad i den autonome regionen Murcia sørøst i Spania. Innbyggertallet er omtrent det samme som i Oslo, men det er også det eneste som likner.

Byen ligger i et fruktbart lavlandsområde med fjell på alle sider, og omtrent en halvtimes biltur fra den herlige Costa Blanca kysten, hvor man kan nyte de kritthvite strendene og få solbrune kropper.

Det var i sin tid Maurerne som grunnla byen, men dens historie i ettertid er fargerik og full av spenning, og spesielt etter den enorme veksten som tok til på 1700 tallet med bakgrunn i byens silkeindustri. Heldigvis, for mye av den arkitekturen som i dag preger bykjernen er fra da, og er med på å gjøre Murcia til den herlige opplevelsen den er. Og spesielt må katedralen, Cartagena – Murcia, oppleves. Den er bygget over flere stilarter som Gotisk og Barokk, og er en fryd for ethvert øye som ser. Plassen Glorieta fra 1700, som blant annet innehar byens rådhus, er også et must, og en fryd for øyet. Gamlebyen med sine sjarmerende, trange gater bør også oppleves.

Det kryr også av koselige gaterestauranter som tilbyr herlige spanske retter og gode leskedrikekr med og uten alkohol, til en relativt rimelig penge, hvis man sammenlikner det med hjemlige trakter. Men det har ikke alltid vært herlighet som har preget denne byen. På 1800 tallet ble stedet rystet av et voldsomt jordskjelv, som tok livet av hele 6000 mennesker.

Golfbaner har blitt et utbredt fenomen de senere årene, og man finner mange baner å drømme om hole-in-one, eller konse på å bare klare den ….. putten.

Det er også store shoppemuligheter. Calle Jabonerias er en fin handlegate å begynne i. Den ligger nesten midt i sentrum, og her finner du vanlige butikker og designerbutikker side om side.

Det er altså et sted som innehar det meste, og som gir deg en smak av gamle Spania, god mat, rytmer, storbypuls og late dager på nærliggende strender. Et flott sted å reise til både mens man er der, og i ettertid når man sitter igjen med de gode minnene.

Transport

San Javier flyplass ligger en relativt kort tur fra byen, og flere operatører flyr dit. Mulighetene for å komme til sentrum med offentlig transport er god. Det er også mange muligheter for å leie bil, og gjør du det, er jo veien kort til de andre stedene i Murcia området.

Overnatting

Det finnes flere hoteller, og Hesperia Murcia, Hotel Nelva og Catalonia conde de Floridablanca er noen av dem. Sjekk priser og destinasjon på forhånd.

Søk reise til Murcia

Din reise logo