Finn beste pris på din reise til Marbella

Din reise til Marbella

Marbella, med sine ca. 100 000 innbyggere, fremstår som en travel, hektisk og moderne storby med alt du kan ønske deg av fasciliteter, butikker, restauranter osv. for Europas jetset og alle andre med penger å brenne. I åsene bak havnen ligger villaer du bare kan drømme om og i Puerto Banús finnes også et kasino.

Søk reise til Marbella

Marbella

Marbella er solkystens mest eksklusive feriested, kanskje med unntak av "The Golden Mile", som er strekningen like vest for byen, rundt Puerto Banús -- en diger lystbåthavn med yachter i luksusklassen.

Selv midtvinters er gatene i Marbella proppfulle av biler, om sommeren er trafikken direkte kaotisk og parkeringsforholdene nærmest umulige. Byen yrer av liv og larm i en stemning preget av både feriested og storby. Heldigvis er det luftigere nede ved sjøen. Langs de fine strendene i sentrum går det en pen promenade med restauranter, barer og klubber bakenfor. Langs strandlinjen ligger også hotellene tett i tett, i mange etasjer og med flott utsikt over havet fra de talløse balkongene. Totalt finnes det ca. 25 kilometer med strender rundt byen, og de er av bra standard.

Nydelig gamleby

Marbellas perle, som gir byen "det lille ekstra" i forhold til mange av de andre feriebyene langs Costa del Sol, er den svært velholdte og sjarmerende gamlebyen. Midtpunktet i det nesten sirkelrunde området er "Placa de los Naranjos" (appelsinplassen), et skyggefullt og fredelig (i den grad det ikke er oversvømmet av turister) torg med kafeer, frodig vegetasjon og benker. Derfra strekker små, trange gater seg i alle retninger ca. 4-5 kvartaler utover. Ut mot torget ligger det gamle rådhuset fra 1400-tallet og like ved finnes byens hovedkirke fra 1505: Iglesia de nostra Señora de la Encarnación. Bak kirken ligger Museo del Grabado, som viser spanske malerier av bl.a. Picasso, Miró og Dalí. Gatene i gamlebyen er breddfulle av småbutikker, kafeer og restauranter -- og ikke minst myldrende folkeliv.

Uteliv

Nattelivet i Marbella er ganske livlig; med flere gode diskoteker og mengder av barer og klubber. I mange av dem spilles levende musikk. Marbella er også kjent for sine fiestaer; i første halvdel av juni feires byens skytshelgen San Bernabé og i juli hylder fiskerne sin helgen under Fiesta de la Virgen del Carmen.

Norske kolonier

For mange nordmenn som reiser til Marbella, er det ikke selve byen som er reisemålet, men snarere en leilighet eller et hus i et av de utallige ferie- og bokompleksene som ligger i områdene rundt.

Et eksempel kan være Elviria del Sol, et "rent norsk" anlegg bestående av ca 170 luksuriøse leiligheter i et stort og velpleid parkområde ca. 8 kilometer øst for Marbella. Denne ferie-enklaven ble oppført av Selmer-Furuholmen omkring 1987 og har egen norsk klubb, restaurant, stort bassenganlegg, servicekontor etc. I den nærliggende kinarestauranten kan du oppleve å møte en kinesisk kelner – i Spania – som snakker grunnleggende restaurant-norsk som hun har lært av alle de norske gjestene gjennom mange år.

En leilighet i Elviria del Sol koster gjerne et par millioner kroner eller mer, men da får du også 3-4 soverom, stor terrasse og NRK via satellitt. Dessuten er dette lille paradiset langt mer åpent og luftig enn dem de bygger nå; de er gjerne temmelig tette.

Søk reise til Marbella

Din reise logo