Finn beste pris på din reise til Los Gigantes

Din reise til Los Gigantes

Los Gigantes er først og fremst et vakkert sted, en liten by under fjell og store klipper som styrter i havet og har gitt stedet dets navn. Byen ligger lengst mot nordvest på Tenerifes solfylte sørkyst og etter sigende skal Los Gigantes være det punktet på øya hvor solen skinner aller mest, hvilket henger sammen med topografien. Klippene danner et værskille mellom nord og sør: Nord for fjellene kan det godt være tåke, regn og litt kjølig, mens solen altså stort sett er der på sørsiden.

Søk reise til Los Gigantes

Los Gigantes

Playa de la Arena

Området består egentlig av tre byer som er vokst sammen: Lengst mot sørøst, og nærmest Playa de las Americas, ligger Playa de la Arena, som er et charterreisemål (ikke for nordmenn) med en 150 meter lang barnevennlig og ganske overfyllt naturstrand, hoteller og restauranter.

Puerto de Santiago

To kilometer mot nord kommer den litt trange havnebyen Puerto de Santiago, med en bitteliten brådyp strand inneklemt mellom bygninger og klipper. At noen bader der er bare til å undres over, men det skjer faktisk.

Los Gigantes

En kilometer videre oppover kysten kommer Los Gigantes, som er den mest stilfulle av de tre byene – og som er full av turister, hvorav mange er skandinaver. Det går bare en eneste vei mellom de tre byene, og den er temmelig trafikkert og bakkete. Det betyr at du trolig vil holde deg der hvor du havner, med mindre du leier bil.

Bratt og rolig

Los Gigantes ligger i en temmelig bratt skråning opp fra lystbåthavnen som er beskyttet av en firkantet molo. Skråningen er full av hoteller med terrasser og bassenger. Det finnes også en liten og god strand og et større bassenganlegg nederst mot sjøen. Fra havnen, som er omkranset av restauranter, går byens hovedgate oppover åsen, med et lite utvalg butikker, restauranter og barer. Nattelivet er dog ikke allverdens og byen er egentlig ganske søvnig. Det blir å tusle rundt og titte på de andre turistene. Og man skal være sterk i beina for å tusle mye; alle bakkene sliter på muskulaturen.

Klipper, delfiner og hval

Severdigheten i Los Gigantes er og blir de spektakulære klippene, som man kan beskue fra en av de mange båtene som går i skytteltrafikk ut fra marinaen med turister. Turene inkluderer også delfin- og hvalsafari og gjerne et lite badestopp. Vil du oppleve noe annet og mer, kan du bli med på charterselskapenes utflukter eller selv leie bil og ta deg rundt til Tenerifes severdigheter og aktiviteter.

Passer for hvem? Los Gigantes har egentlig det meste en turist trenger, bortsett fra natteliv og lange strender. Følgelig er det et sted for de fleste, kanskje bortsett fra de festglade og barnefamilier med stort badebehov.

Søk reise til Los Gigantes

Din reise logo