Finn beste pris på din reise til Las Palmas by

Din reise til Las Palmas by

Las Palmas, med drøyt 350 000 innbyggere, er en stolt og ekte kanarisk storby med en flott, tre kilometer lang strand – Playa de las Canteras – midt i sentrum. Til tross for beliggenheten er stranden så ren at EU har gitt den Blue Flag-godkjennelsen. Her får du en perfekt blanding av sol, bad og storbyferie. Fordi Las Palmas ligger nord på øya, kan det være litt mer vind og litt mindre sol enn på sørsiden. Las Palmas egner seg best for voksne mennesker som ønsker noe annet enn bare sol og strand.

Søk reise til Las Palmas

Las Palmas by

Stranden, som vel er byens hovedattraksjon, ligger nord i bydelen Santa Catalina. Her ligger også hotellene, restaurantene og barene. Byens gamle sentrum, som er lokalisert i bydelene Vegueta og Triana, ligger en liten busstur på 4-5 kilometer lenger sør.

Når solen har gått ned og folk tusler hjem fra stranden, våkner det andre Las Palmas til liv. Med unntak av kvartalene nærmest hotellene har turistpreget ikke tatt kvelertak på byen. Las Palmas er fortsatt kanarierenes egen by med små tapasbarer, restauranter som først åpner sent på kvelden, diskoteker som slår opp dørene lenge etter at de fleste skandinavere har gått til sengs. Nattelivet er minst like aktivt som i Playa del Inglés. Las Palmas har arvet mye livsglede fra nærliggende Afrika.

Blant severdighetene finnes Santa Catalina-parken som er møtestedet for innbyggerne i Las Palmas. I den stemningsfulle gamle bydelen Vegueta finner du Santa Ana-katedralen og trange gater med vakre, gamle hus. Her ligger også Columbusmuseet i en bygning fra 1400-tallet og Museo Canario som gir deg et bilde av Gran Canarias historie. Derfra er turen kort til handlegaten og de store shoppingsentrene.

Shopping- og fornøyelsestilbudet er meget bra, ja trolig det beste på Kanariøyene. Varehuset El Corte Inglés kan tilbyr det meste av lokale og internasjonale varer; ikke minst små boutiquer med det siste innen klær- og skomote og spennende forretninger med alle slags spanske spesialiteter. Las Palmas er kjent for sine lave priser og gode shoppingmuligheter.

De som vil ha litt action, bør få med seg en fotballkamp eller oppleve kanarisk bryting, en sport som har røtter tilbake til urbefolkningen guanchene. Turistkontoret kan gi informasjon om tilbudet. Karnevalet i februar forvandler Las Palmas til en eneste stor fest!

Las Palmas er, sammen med Santa Cruz de Tenerife, hovedstad i den autonome regionen Kanariøyene og hovedstad på Gran Canaria.

Søk reise til Las Palmas

Din reise logo