Finn beste pris på din reise til Ibiza by

Din reise til Ibiza by

Verdens fremste partyby: Ibiza er viden kjent for å ha noe av det heftigste fest- og klubblivet i hele verden! Øya har skapt sin egen musikkstil og klesmote og er tumleplass for ungdom fra hele Europa som kommer hit ens ærend for å slå seg fullstendig løs. Samtidig er Ibiza et helt greit feriemål for "vanlige folk", gjerne med barn – hvis man trekker litt vekk fra klubbene og de tetteste strendene.

Søk reise til Ibiza by

Ibiza by

Ibiza var en gang en liten ukjent flekk i Middelhavet, den større naboen Mallorca fikk all oppmerksomheten. Men på 1960-tallet ble Ibiza hippienes favoritt og derfra har øya utviklet seg til å bli det mest løsslupne, festglade og ungdommelige av alle Europas reisemål.

Strendene

Sør for byen ligger hovedstranden: Playa d'en Bossa, som også er øyas lengste. Den er omkranset av barer og kafeer av alle typer; midt på den ca. to kilometer lange strekningen går det i housemusikk og vodka-lemon dag og natt. Lengst ut fra byen roer det seg mer ned. Havbunnen består av fin sand og stranden er dermed et populært sted for ballspill i vannet. Når vinden står inn fra sør er den også et bra sted for vindsurfing. Ellers går det i pedalbåter, dykking paraseiling og volleyball. Litt lenger sør for Playa d'en Bossa ligger Playa Cavallet, en av de offisielle nudiststrendene, som også har bra med alle slags tilbud.

Nord-øst og ytterst i bukten, ca. en kilometer fra byen, ligger den 900 meter lange Talamanca-stranden. Den er langgrunn og ikke altfor full av fest og dermed populær blant barnefamilier. Du kan leie bananbåt, pedalbåt eller ta kurs i vindsurfing. Utsynet mot Ibiza by er flott, særlig om kvelden når lysene tennes. For øvrig finnes et titalls andre gode strender langs Ibizas østkyst, som kan nås med badebåter.

Ting å gjøre

Skulle du klare å unslippe klubbene eller hvis du reiser med barn, finnes vannparken Aguamar som ligger ved Playa d'en Bossa. I utkanten av San Antonio kan du besøke Aquario Cap Blanc, et fascinerende akvarium anlagt i en naturlig grotte og fra San Antonio går det også en to times turisttur med minitog (på gummihjul) opp til øyas høyeste utsiktspunkt – med innlagt kafebesøk på veien.

På tross av den intense turismen, har Ibiza faktisk klart å beholde mye av sin gamle, gotiske arkitektur, sine vakre plasser og historiske bygninger. Det er obligatorisk med en tur rundt i Dalt Vila ("den høye byen"), gamlebyen, som har et av Europas eldste borganlegg. Det meste av det du ser i dag er riktig nok fra 1500- og 1600-tallet. Du kommer in i gamlebyen gjennom den vakre portalen Puerta de la Tablas, som er flankert av romerske statuer. Utsikten fra høyden er formidabel.

Deretter bør du også besøke byens katedral, som ligger på et sted hvor det trolig har stått religiøse bygninger i minst 2500 år. Ved siden av katedralen ligger det arkeologiske museet og ikke langt unna, på "vindmøllehøyden (Puig des Molins), kan du se utgravingsfeltet hvor man fant flere tusen kartagenske kister. Byen har også et bra museum for samtidskunst og en rekke private gallerier.

Hvis du har fått nok arkeologi og historie, kan du jo heller konsentrere deg om småbutikkene som det myldrer i gamlebyen og rundt, eller ta en tur ned til Marinaen og se på de luksuriøse lystbåtene – Ibiza er en populær havn for Middelhavsfarere.

Når det gjelder mat og drikke, har Ibiza by har et bra tilbud av restauranter, fra gode lokale fiskerestauranter, via kinamatsteder til amerikanske fastfoodkjeder. Men det er turistindustrien som dominerer, forvent ikke å se svært mange små, pitoreske tapas-barer, selv om også de finnes.

Shopping

Ibiza er berømt for en helt egen, og ganske outrert, klesstil. Mye av det du får kjøpt her finner du ikke andre steder. Ellers er det også bra tilbud av "allminnelige" moteklær til gode priser og dessuten skinn- og lærværer til allslags bruk. Hver kveld er det hippie-marked i Sa Marina, bydelen under høyden. Og selvfølgelig drukner du i det sedvanlige nipset.

Klima

Ibiza ligger litt mer skjermet til og er dermed et lite hakk varmere enn Mallorca: Det gir bra klima også om vinteren, men det kan også bli ganske så varmt i juli og august.

Søk reise til Ibiza by

Din reise logo