Finn beste pris på din reise til El Médano

Din reise til El Médano

El Médano er blant verdens aller beste steder for seilbrett og kiteboarding (seilbrett med "fallskjerm"). Vinden er solid og konstant og forholdene for å komme inn og ut fra stranden er gode. Dessuten er det fullt mulig å finne seg rimelig overnatting og byen er dermed full av unge gutter som holder på med utstyret sitt. Hvorfor bør du dra hit?

Søk reise til El Médano

El Médano

Dette med vindsurfingen høres kanskje eksotisk ut, men El Médano er mest av alt en nokså allminnelig, liten spansk småby med nokså triste, halvhøye blokker i sentrum – med noen gode hoteller omkring den lille, men sjarmerende havnen, den trebelagte promenaden og bystranden. Her bader man altså midt i sentrum!

Går man noen få minutter mot vest kommer man til en annen strand, Playa Tejita, som ligger åpent og uten det minste ly for hverken sol eller vind langs det karrige lavalandskapet. Men det er en fin strand med masse havatmosfære. El Médano har fra naturens side en slags prærie- eller "outbackfølelse" som sikkert tiltaler enkelte, vi lot oss fascinere. Rundt byen, som måler en knapp kilometer på kryss og tvers, ligger bare åpne jorder og sletter – eller ødeland om du vil.

I El Médano kan du nyte fredelige dager litt utenfor Tenerifes kjas og mas. Men noe større uteliv kan du ikke forvente, noen barer finnes, sikkert også mulighet til å danse litt om sommeren – men ellers blir det å holde seg rundt bordene nede ved havnen eller med gutta ute på stranden. Men man skal ikke kimse av det enkle. Det beste måltidet vi fikk på Tenerife, var på en liten restaurant ved bystranden i El Médano: Helstekt blekksprut med små kokte, kanariske poteter med skallet på og et par skåler med ulike spennende Mojo-sauser.

Hvis du savner Fornebu, er dette stedet! Innflygningen til øyas internasjonale flyplass ligger noen usle kilometer unna og her er det ikke bare småfly vi snakker om.

Søk reise til El Médano

Din reise logo