Finn beste pris på din reise til Cala Millor

Din reise til Cala Millor og Cala Bona

Barnevennlig: Selv om de har bare ca. 3500 fastboende innbyggere alt i alt, utgjør de to sammenvokste byene Cala Millor og Cala Bona det nest største feriestedet på Mallorca, etter Alcudia. Her er hotellene mange og høye, stranden lang og barnevennlig, utelivet livlig og severdighetene få. Den lokale koloritten forsvant en gang på 1970-tallet, men i stedet har du fått et velfungerende turistreisemål.

Søk reise til Cala Millor

Stranden ved Cala Millor

Stranden

Navnene på de to stedene er litt pussige; Cala Bona betyr "den gode bukten", mens Cala Millor betyr "den bedre bukten". Tydelig at den lokale knivingen har pågått en stund ... Vel, Cala Millor er det største av de to turiststedene, med en langgrunn, finkornet sandstrand hvor du kan velge og vrake i alle slags typer vannsport. Dessuten finnes det i området tilbud om tennis, go-kart, ridning, sykling og golf; det ligger fire golfbaner i nærheten.

De mindre og minste

De alle minste turistene vil imidlertid ha mest glede av spade, spann og badeball (eller går det mest i GameBoy nu til dags??) på den fine stranden, som er like lett tilgjengelig uansett hvilket hotell du velger. På Cala Bona-siden er stranden akkurat like god og ren, bare litt kortere. Strendene er hedret med EUs Blue Flag. Dessuten kan ungene kanskje fristes med en kjøretur i "turisttoget" til den lokale safari-parken, som også har en egen avdeling for smådyr og ditto mennesker? For ikke å snakke om "Fantasy Park" i selve Cala Millor, som kan by på bl.a. en rekke forskjellige bli-svimmel-og-kvalm-attraksjoner.

Turistmaskin

Cala Millor og Cala Bona er rendyrkede turiststeder, selv om sistnevnte også kan fremvise en liten fiskerhavn. Utbyggingen skjedde i voldsomt tempo på 1970- og 80-tallet og du finner i dag en fin blanding av store hotellblokker, mindre leilighetsanlegg og rimelige herberger. Fremdeles utvikles området i sørlig retning mot Sa Coma, men nå handler det like mye om renovering og å gjøre gatene bilfrie. Resultatet er bl.a. en strandpromenade hvor man kan jogge, sykle, spasere eller slå seg ned på en bar eller kafe alt etter lyst og behag.

Rundt omkring

Områdene bak og rundt Cala Millor har ikke så svært mye å by på, annet enn nabobyen Son Servera som har en uferdig katedral og marked hver fredag. Vil du oppleve Mallorca, bør du leie bil og ta deg en tur til landsbyene inne på øya, kanskje ut på tuppen av Cap de Formentor helt i nord, eller la ungene få bestemme og ta en dag eller to i Acuacity, Aquapark og/eller Marineland som alle ligger like utenfor Palma. For øvrig er det obligatorisk med en shoppingtur til hovedstaden Palma, hvor du også må se den store katedralen!

Charterselskapene har dessuten en rekke tilbud om utflukter, bl.a. til klosterbyen Valldemosa, hvor komponisten Frédéric Chopin oppholdt seg en stund, til de vakre dryppsteinsgrottene i Porto Cristo, og til den gamle fisker- og ferielandsbyen Puerto de Sóller.

Uteliv

Cala Millor er utvilsomt et meget livlig reisemål; her mangler det ingenting av restauranter, barer, kafeer, klubber og diskoteker. I Cala Bona er det litt roligere. En god miks kan være å først starte med en lang stranddag i Cala Millor, deretter ta turen langs promenaden på ettermiddagen til middag ved havnen i Cala Bona hvor det bl.a. finnes gode fiskerestauranter, Og så med godt humør småtusle tilbake til barene og klubbene i Cala Millor utpå kvelden! Der kan du bl.a. velge mellom et titalls diskoteker, om det skulle være tingen for deg.

Selv om tilbudet er rikelig, er ikke ikke Cala Millor noe rendyrket "partysted" – heller en god blanding av det løsslupne og fornuftige #0150; og den generelle stemningen er behagelig.

Shopping

Cala Mayor er østkystens shoppeby nummer en. Her kan du kjøpe smykker, parfyme, moteklær og for øvrig alt du måtte ønske av vanlig turistjuggel. Er du ute etter lærvarer, er fredagsmarkedet i Son Servera stedet; vær klar til å prute.

Blant gjestene i Cala Millor er tyskerne i flertall, etterfulgt av briter og skandinaver.

Søk reise til Cala Millor

Din reise logo