Finn beste pris på din reise til Cala Mesquida

Din reise til Cala Mesquida

Isolert og vakkert: Partyfaktor = 0! Her kan du være trygg på at det er rolig og fredelig! Cala Mesquida er en liten bukt i vakre, grønne omgivelser helt nordøst på Mallorca, 87 kilometer fra flyplassen i Palma (halvannen time med buss). Stedet har bare ca. 50 faste innbyggere og var tidligere et område hvor bare mallorkinerne selv hadde sitt sommerhus.

Søk reise til Cala Mesquida

Cala Mesquida

I dag ligger det et lite knippe hoteller langs den 100 meter brede og 400 meter lange, finkornede stranden. Hotellene tilbyr stort sett alt du trenger for å overleve en uke eller to, og i tillegg finnes det en liten ansamling barer, restauranter og butikker i umiddelbar nærhet. Etter et par dager har du stort sett spist og drukket deg gjennom tilbudet.

På stranden, som gir assosiasjoner til Karibiens øde paradisøyer, har du stort sett to muligheter å drive med litt fysisk aktivitet: vindsurfing og pedalbåter (og så kan du jo løpe rundt og tulle med badeballen din, selvfølgelig). Ellers finnes det tennisbaner i tilknytning til hotellene og hele fire golfbaner ikke altfor langt unna. Det kan forekomme tidevannsstrømmer, så legg merke til flagget på stranden som varsler om det er trygt. Enkelte steder blir også bunnen plutselig dyp (omkring 2 meter), så pass litt på ungene!

Naturen er vakker og uberørt her oppe i Mallorcas nordøstre hjørne, med skogkledde, grønne åser. Deler av skogen rundt Cala Mesquida er da også fredet og myndighetene er svært opptatt av å bevare naturen. Mellom klippene langs kysten ligger små badebukter som du kommer til ved å gå; det finnes ikke altfor mange veier. Til gjengjeld er det fint turterreng.

Nærmeste tettsted er Capdepera, fem kilometer unna. Og enda et par kilometer lenger borte ligger Cala Ratjada som er det største turiststedet i området og har et bra tilbud av restauranter og barer. Det går buss til begge byene fra Cala Mesquida flere ganger om dagen, men ellers er bussforbindelsene til resten av Mallorca ikke spesielt gode, så en leiebil kan være kjekt å ha. Da kan du i løpet av en drøy halvtime komme til Alcudia, med sin flotte strand og utallige tilbud.

Skulle du trenge avveksling, har også charterselskapene tilbud om utflukter, bl.a. til klosterbyen Valldemosa, hvor komponisten Frédéric Chopin oppholdt seg en stund, til de vakre dryppsteinsgrottene i Porto Cristo og til Palma enten for å shoppe eller gå i Marineland.

For å oppsummere: Cala Mesquida passer for folk som ønsker isolasjon i vakre omgivelser. Det er for øvrig populært blant tyskere, uten at det betyr noe fra eller til.

Søk reise til Cala Mesquida

Din reise logo