Finn beste pris på din reise til Cala d´Or

Din reise til Cala d´Or

Trange badeviker, stilfullt. Cala d'Or ligner ikke på de andre feriebyene på Mallorca. Her er ingen milelange sandstreder med høye hoteller, men derimot en serie på åtte-ni små badeviker – cala'er – som skjærer dypt inn mellom nes og klipper. Ytterst på disse ligger dyre, flotte privatvillaer og midt i Cala d'Or, faktisk slik at byen blir delt i to, ligger den eksklusive marinaen med kostbare lystbåter. Det er vakkert og stilfullt, men det kan også bli klaustrofobisk trangt på de små strendene.

Søk reise til Cala d´Or

Cala d´Or

Husene i Cala d'Or er bygd i bare en eller to etasjer og har ofte hvitkalkede vegger, hvilket bidrar til den spesielle atmosfæren og det eksklusive preget. Stedet ble opprinnelig konstruert som en kunstnerkoloni på 1930-tallet, og fremdeles kan man se de førti opprinnelige husene i sin mauriske stil som har satt standarden for resten av utbygingen. Hele stedet strekker seg over ca. fire kilometer.

Strendene

Strendene ligger praktisk talt midt i byen og er mellom 25 og ca. 100 meter lange. De er ikke veldig langgrunne, men heller ikke altfor brådype og absolutt trygge. Vannet er krystallklart. Siden strendene er såpass små, kan det bli tett av folk, og du vil sikkert føle behov for å sjekke ut forholdene på en av de andre strendene lenger unna sentrum. For å komme fra den ene stranden til den andre, kan det være kjekt å leie en sykkel eller ta en av båtene med glassbunn som kjører langs kysten.

Skulle det bli for ille, kan du også ta morgenbussen et lite stykke til "Es Trenc", som er en fem kilometer lang og langt mer romslig strand #0150; som også har en liten bar/restaurant og hvor nudistene gjerne holder til.

Av sportsaktiviteter kan du velge mellom vindsurfing, tennis, squash, dykking (dykkesenter på Ferrera Beach), pedalbåter og minigolf. Det finnes en 18-hulls golfbane i Val d'Or, ca. 10 kilometer unna. Det du ikke finner i Cala d'Or er vannpark, go-kart osv. Stedet er mer tilpasset et "modent og rolig" publikum.

Uteliv

I sentrum av Cala d’Or, hvor mye av utelivet utspiller seg, ligger flere gågater med butikker og nede i den båthavnen finnes utmerkede fisk- og skalldyrrestauranter. Ellers er det rikelig med andre restauranter, barer og diskoteker. Om sommeren er det folksomt og livlig, men ikke støyende. Enkelte hoteller har tilbud om levende musikk, dans og underholdning, men forvent ikke skumparties som på Ibiza ...

Hotellene i Cala d'Or ligger spredd utover et relativt stort område, og du kan godt havne et stykke unna sentrum slik at du må gå en del. Det går et lite gatekjørende turisttog gjennom byen som kan avlaste trøtte, små (eller store) bein.

Søk reise til Cala d’Or

Din reise logo