Finn beste pris på din reise til Alicante

Din reise til Alicante

Strandliv, spansk mat, fartsfylte rytmer og shopping er noen av ingrediensene i denne flotte byen ved middelhavets bredder. Og selv om Alicante har fått rykte på seg som pensjonistparadis, er det et sted hvor også alle andre vil kose seg, nyte og vokse, på mange måter.

Søk reise til Alicante

Alicante

Alicante by er ”hovedstaden” i provinsen Alicante, som ligger sør i Valencia regionen, og størsteparten av pengeflyten i området kommer fra turisme og vinproduksjon. Det har blitt kjent som et norsk paradis for de over fylte 67 – som en okkupert norsk region, hvor onde tunger vil ha det til at det er spanjolene som er innvandrerne, men det er mer, så mye mer, med dette stedet.

Byen er fantastisk vakker, med et rungende og majestetisk lys show om natten, på dagtid er det dagligdagse livet i denne havnebyen en severdighet i seg selv, som i alle andre spanske byer. Her er det fortauskafeer, gatemusikanter og gjøglere som alle er med på å forsterke opplevelsen. Det gjør også den enormt gode Spanske maten, og det er fot gjort å legge på seg en kilo eller to når man nyter dagene her nede. Kystlinjen, Costa brava, er med sine langstrakte strender en solslikkers beste venn, og dagene går raskt unna når man ligger der nede under solen og bare er til.

Det finnes også flotte historiske bygninger som man kan oppleve, og Museo Municipal Casa de la Asegurada – et museum i en fantastisk 1600 talls bygning som huser verk av blant annet Picasso, Borgen Santa Barbara – bygget av Kartagerne 400 f. kr og rådhuset fra det 18. århundre er noen av de som bør oppleves.

Det er også mange spennende severdigheter som Canalobrehulene og Santa Faz klosteret, på utsiden av bykjernen. Andre kulturbegivenheter er Fiesta de Fogueres der figurer og monumenter av pappmasjè dekker byen før de blir satt fyr på, og omgjort til et enda mer spektakulært syn.

Shopping

Alicante har vel aldri helt slått igjennom som shoppemekka, men det er absolutt store muligheter for å få tømt lommeboken. Her finner du sportsbutikker, møbelforretninger, juveler, håndarbeid og klesforretninger som tilbyr mer enn de vanlige turistfellene. Her er det åpent til sent på kvelden og store kleskjeder som Mango, Zara og Springfield, lar deg ta del i deres gleder med åpne dører.

Det finnes også enorme kjøpesentere, så behovet for butikker bør klare å bli dekket for de som ønsker det. Og for de med trøtte bein og som klarer å tenke på at pengene også skal strekke til etter ferien, er det nok av puber og barer man kan sette seg ned og slappe av på.

Transport

El Altet er flyplassen, og derfra er det enkelt å komme seg inn til sentrum av byen. Det er en av Spanias travleste charterflyplasser, og mulighetene for å fly fra Norge eller andre skandinaviske land er store. Innad i byen er buss og taxi gode alternativer. Og selvfølgelig bena som vil gi en mer intim opplevelse av det hele.

Overnatting

Man har blant annet vandrehjem, hoteller, luksushoteller og ferieleiligheter, så mulighetene for overnatting er bra. Det er jo også mange pakketilbud, som kan gi både reise og overnatting til en bra pris.

Søk reise til Alicante

Din reise logo