Finn beste pris på din reise til Alcudia

Din reise til Alcudia

Familiefavoritten Alcudia, på nordkysten av Mallorca med ca. 7000 faste innbyggere, er barnefamilienes favoritt og øyas mest populære reisemål! Stedet har en 14 kilometer lang lys, finkornet og langgrunn sandstrand. Mor og far kan dovne seg i skyggen av palmer og pinjer, mens ungene boltrer seg i vannkanten. Hotellene ligger med kort avstand til stranden og har som regel tilbud om barneklubber, aktiviteter og underholdning av ulike slag.

Søk reise til Alcudia

Alcudia

Alcudia er egentlig et fellesnavn på tre ulike steder: Et par kilometer inn fra sjøen ligger den opprinnelige og litt søvnige byen Alcudia. Ute ved kysten ligger havnebyen Puerto de Alcudia med sine fiske- og seilbåter og hvor du finner den tetteste konsentrasjonen av restauranter og butikker. Sørover fra havnen løper den lange, bilfrie strandpromenaden hvor alle hotellene ligger på rekke og rad, helt frem til Ca'n Picafort, som er et eget reisemål i charterbrosjyrene.

Uteliv

Inne i gamlebyen og i Alcudias havn er det et rikholdig tilbud av restauranter, kafeer, barer og et par diskoteker. Så tett er det av turister og tilbud at lokalbefolkningen har begynt å kalle en av de mest befolkede gatene for "dollar street" ... Den eldste delen av gamlebyen stammer for øvrig fra 1300-tallet og er omkranset av en godt bevart bymur. Alcudia ble grunnlagt av fønikerne og er Mallorcas eldste by.

Nattelivet i Alcudia er "akkurat passe livlig" for at de fleste trives. Du kan ta kvelden i havnen eller også bli på hotellet, mange av dem har underholdning flere ganger i uken. Det kan for øvrig være litt vrient å komme seg inn til havnen og tilbake; bussene er ofte fulle og drosjer vanskelig å få tak i. Forbered deg på at du kanskje må gå.

Aktiviteter

I Alcudia har du et ganske bra tilbud av ulike sportsaktiviteter: vindsurfing, vannski, pedalbåter, tennis, squash, go-kart, ridning, sykling, minigolf og leie av små seilbåter.

Utflukter

Mallorca er en spennende øy å oppdage på egenhånd. Det er en god ide å leie bil og ta seg en tur til landsbyene inne på øya, kanskje ut på tuppen av Cap de Formentor helt i nord, eller la ungene få bestemme og ta en dag eller to i Acuacity, Aquapark og/eller Marineland som alle ligger like utenfor Palma. Det ligger også et badeland i Alcudia; Hidropark. For øvrig er det obligatorisk med en shoppingtur til hovedstaden Palma, hvor du også må se den store katedralen!

Charterselskapene har også en lang rekke tilbud om utflukter, bl.a. til klosterbyen Valldemosa, hvor komponisten Frédéric Chopin oppholdt seg en stund, til de vakre dryppsteinsgrottene i Porto Cristo, til Manacor, hvor de berømte Majorica-perlene lages – og dessuten kan du velge mellom en rekke turer til lands og til vanns som dreier seg om mat, drikke, bading og underholdning. Mallorca er et av Europas beste golfreisemål og har mer enn 10 baner fordelt rundt om på øya (se peker under "aktiviteter" til høyre).

Populært

Alcudia er blant de aller mest populære reisemålene i charterselskapenes brosjyrer, mye fordi både barn og voksne trives godt – sammen og fordi stedet har "passe mye av det meste". Det er derfor lurt å være tidlig ute med bestillinger. Avstanden til Palma de Mallorca og flyplassen er ca. 52 kilometer (halvannen times kjøring med buss).

Søk reise til Alcudia

Din reise logo