Finn beste pris på din reise til Vilamoura

Din reise til Vilamoura

Vilamoura er golfstedet fremfor noe i Portugal. Feriebyen er faktisk bygd opp spesielt for å betjene golfere og har i tillegg en av Portugals største marinaer for luksusbåter. Vilamoura er skapt av private utbyggere for å tilfredsstille de fleste behov en moderne turist måtte ha, og tilbyr dermed også tennis, hesteridning, bowling, seiling, go-kart, pistolskyting, styrketrening, dyphavsfiske og alle slags vannsportaktiviteter. Men glem "gamleby og trange smågater", Vilamoura har ikke noe slikt – her er det moderne og planmessig.

Søk reise til Vilamoura

Hotellene og strendene

Vilamoura har god kapasitet, med nærmere 40 000 senger og store hotellanlegg, mange i 5-stjernesklassen. Så er da også byen et yndet sted for store og små konferanser. I total utstrekning er Vilamoura temmelig stor. Bakover i byen finner du parker og store grøntarealer og innimellom ligger utleievillaer og leilighetsanlegg forbundet med lange, rette veier. Utbyggeren – det er faktisk bare ett selskap som står bak alt sammen – er opptatt av at stedet skal ha en viss profil og stil og er spesielt nøye med å få frem at de ønsker å beskytte miljøet. Du kunne like gjerne vært i Florida eller Marbella – hvis du ankommer i eget fly, finnes det en liten privat flystripe du kan lande på ...

Marinaen, som har ca. 1000 liggeplasser, er byens spektakulære sentrum. Både øst og vest for denne er det lange, fine sandstrender som er tildelt EUs Blue Flag for godt ren- og vedlikehold. Vestover, i retning Albufeira, strekker Falésia-stranden seg med vakre sandsteinsklipper og et lite lekeområde for barn. På østsiden av marinaen finner du en livlig strand med stort tilbud av vannsport og en mengde strandbarer og restauranter. Hele det ca. 2000 mål store området som utgjør Vilamoura er temmelig flatt, i motsetning til de fleste andre turistbyene på Algarvekysten som ofte har temmelig kupert terreng. 

Også om vinteren

Vilamoura ligger ved Atlanterhavet og temperaturen i havet er dermed betydelig lavere enn på reisemålene innenfor Gibraltar; i Middelhavet. Bølgene kan av og til bli høye og strømmene sterke, så man må passe litt på barna. Men det finnes varselflagg som forteller om forholdene er trygge. Fordi golf er hovedattraksjonen, på grunn av konferansefascilitetene og fordi klimaet er mildt om vinteren, er Vilamoura et sted som gjerne besøkes også i vintersesongen, men da ikke for å bade i havet, snarere i svømmebasseng. 

Golf

Golfbanene like utenfor byen er av høy klasse; frodig beplantet med pinjetrær og palmer. Vanndammer er et hyppig innslag, det kan tenkes du trenger en ekstra ball eller to eller fem. Banene gir varierte utfordringer og er ofte åsted for internasjonale turneringer. Det er mange som kommer hit bare for golfens skyld og flere norske charterselskaper kan tilby golfpakker. 

Restauranter, uteliv og shopping

Rundt den store og luksuriøse marinaen finner du restauranter, barer, shopping, kino (engelskspråklig) og nattklubber. Det finnes også et casino med alle slags spill, stor middag kl. 20.30 og klassisk Las Vegas-show litt senere på kvelden – husk å ta med passet for å slippe inn. Alt i alt er Vilamoura ganske livlig, også ut i de små timer.

Vil du ha variasjon, er det rikelig med restauranter og tilbud i nabobyen Quarteira, hvor du dessuten kan besøke Algarves etter sigende beste sigøynermarked. Og vil du ha enda mer liv, er det ikke altfor langt med drosje til Albufeira.

Butikkene i Vilamoura har tilbud av internasjonalt tilsnitt: designerklær, smykker, ur, solbriller osv. Men det er ikke egentlig så mange av dem og prisene er generelt noe høyere enn ellers på Algarve-kysten (også på kafeene). Vil du virkelig handle, er det lurt å ta inn til regionhovedstaden Faro, ca. 30 minutters kjøring unna. 

Severdigheter og utflukter

Like ved marinaen kan man se restene av en romersk rikmannsvilla; Cerro da Vila, med et lite, men interessant museum. Med leiebil (eller evt. buss) har du mange muligheter til å oppleve og se mye av det Algarve har å by på. Hva med en tur opp i Monchique-fjellene med sine mandel-, appelsin og olivenlunder og frisk luft mettet av eukalyptus? Med bil kan du også nå "verdens ende", Cabo Sao Vicente, Europas ytterpunkt mot sørvest. Her lå Henrik Sjøfarerens navigasjonsskole og det er lett å forstå at portugiserne fikk lyst til å oppdage hva som fantes bak horisonten. Mange av byene er verdt et besøk, f.eks. Faro, Portimão og Lagos. Den stolte portugiske kulturen er høyst tilstede i dem alle. 

Badeland

Det finnes to badeland i nærheten ("Slide and Splash" og "The Big One") og en kombinert dyrepark/marineland og badeland; "Zoomarine" (se under Aktiviteter til høyre). Prøv også å få satt av tid til en utflukt til Lisboa. Det tar noen timer å kjøre dit, men er verdt innsatsen. Charterselskapene tilbyr utflukter til Lisboa og dessuten litt av hvert annet; f.eks. båtturer og kulturkvelder. 

Kort sagt - passer for hvem?

Vilamoura er langt roligere enn Albufeira og et reisemål med utpreget "stil og klasse", selv om du ikke må la deg avskrekke av det. Du betaler kanskje litt ekstra for mat og drikke på restaurantene, men slett ikke mye. Først og fremst er dette et yndet mål for golfentusiaster, men Vilamoura passer også for vennegjenger, familier og andre som setter pris på "ordnede forhold". Strendene er utmerkede. I all sin gjennomtenkte layout og arkitektur er ikke "sjarm" det første ordet som faller en inn.

Søk reise til Vilamoura

Din reise logo