Finn beste pris på din reise til Praia da Falesia

Din reise til Praia da Falesia

Praia da Falesia er en svært rolig, syv kilometer lang strand noen kilometer øst for Albufeira, omtrent halvveis til Vilamoura. Vi snakker ikke egentlig om ett enkelt feriested, men om et område. Er du heldig/uheldig, kan du ende opp på et hotell som ligger ganske isolert og fredfullt til.

Søk reise til Praia da Falesia

Hotellene og strendene

I den vestre enden av stranden ligger Praia da Falesias bittelite sentrum, uten særlig natteliv, omtrent uten aktivitetstilbud og alt i alt med meget avslappet stemning. Herfra strekker stranden seg østover, med spektakulære klipper og fin sand. Det finnes mange gode golfbaner i området. 

Restauranter, uteliv og shopping

Det lille tettstedet Praia da Falesia har noen få restauranter, kafeer og barer. Ytterligerer utvalg finnes i nabobyene Olhos díAgua og Acoteias (som har noen meget gode restauranter!), hvor du også finner bank, en del butikker etc. Begge stedene ligger innenfor drøy gangavstand. Vil du oppleve litt mer "action", må du imidlertid ta buss eller drosje inn til Albufeira. For "seriøs shopping" kan vi anbefale regionhovedstaden Faro, en halvtimes biltur unna. 

Severdighetere og utflukter

Med leiebil (eller evt. buss) har du mange muligheter til å oppleve og se mye av det Algarve har å by på. Hva med en tur opp i Monchique-fjellene med sine mandel-, appelsin og olivenlunder og frisk luft mettet av eukalyptus? Med bil kan du også nå "verdens ende", Cabo Sao Vicente, Europas ytterpunkt mot sørvest. Her lå Henrik Sjøfarerens navigasjonsskole og det er lett å forstå at portugiserne fikk lyst til å oppdage hva som fantes bak horisonten. Mange av byene er verdt et besøk, f.eks. Faro, Portimão og Lagos. Den stolte portugiske kulturen er høyst tilstede i dem alle.

I området rundt Praia da Falesia finner du for øvrig et par badeland og en kombinert dyrepark/marineland og badeland; Zoomarine. De har alle egne bussruter som henter og bringer. Prøv også å få satt av tid til en utflukt til Lisboa. Det tar noen timer å kjøre dit, men er verdt innsatsen. Charterselskapene tilbyr utflukter til Lisboa, og dessuten litt av hvert annet; f.eks. båtturer og kulturkvelder. 

Klima og sesong

Praia da Falesia ligger ved Atlanterhavet og temperaturen i havet er dermed betydelig lavere enn på reisemålene innenfor Gibraltar; i Middelhavet. Bølgene kan av og til bli høye og strømmene sterke, så man må passe litt på barna. Selv midt på sommeren kan du også oppleve tåkebanker og litt småkjølige forhold i luften, men dette er unntaket, stort sett er det godt og varmt og trygt og greit fra april til oktober, med høysesong på midten og badetemperatur fra starten av juni. 

Kort sagt - passer for hvem?

Velger du Praia da Falesia, kan du være ganske sikker på å få noen rolige dager. Ulempen er at du ikke har stort annet å ta deg til enn å bade og spise på en av de lokale restaurantene – hvis du da ikke leier bil og er innstilt på å kjøre en del. I såfall er det litt av hvert å se og gjøre i området. Praia da Falesia egner seg kanskje best for godt voksne, gjerne eldre personer, men også småbarsfamilier som vil vekk fra turisttrafikken. Men du bør ikke ha anlegg for å kjede deg.

Søk reise til Praia da Falesia

Din reise logo