Finn beste pris på din reise til Armação de Pêra

Din reise til Armação de Pêra

Armação de Pêra, en drøy mil vest for Albufeira, er et moderne turiststed med høye hotellblokker langs Algarves lengste sammenhengende strand. Hit reiser man først og fremst for å bli brun, ikke for å studere portugisisk kultur.

Søk reise til Armação de Pêra

Armação De Pêra

Armação de Pêra var en gang en rolig fiskelandsby, som navnet forteller – det betyr "fiskegarnet til Pera". En gang i tiden, på 1500-tallet og før, pleide man å strekke ut et flere kilometer langt garn som ble trukket sammen til en trål for å fange tunfisk som ble hermetisert. Ingenting er tilbake fra denne tradisjonen, i stedet har høyhusene fulle av turister reist seg over sanden. Etterkommerne av fiskerne lever i dag av å fange turister og ta dem med på en tur i sine fargerike "fiskebåter" langs den vakre kystlinjen. 

Hotellene og strendene

Armação de Pêra ligger på det punktet hvor Algarves kystlinje skifter fra å bestå av klipper og sten (mot vest) og til å bli lange, brede, barnevennlige sandstrender. Ved selve byen finner du dermed Algarves lengste, uavbrutte sandstrand som strekker seg nærmest i det uendelige mot Albufeira og forbi. I eller ved Armação de Pêra finnes strekk som er godt egnet for vindsurfing – og andre steder, særlig ved klippene, hvor det er fint å snorkle eller dykke. 

Restauranter, uteliv og shopping

Armação de Pêra har et sånn passe bra tilbud av restauranter og barer – mange av dem ligger i første etasje i de store hotellbyggene, mens andre ligger i et område som kalles "fiskebukten" hvor de serverer ... fisk. Men stedet har bare én nattklubb. Vil du ha det skrekkelig livlig om kvelden, bør du heller vurdere å ta bussen til Albufeira eller Praia da Rocha.

Utvalget av butikker er heller ikke så stort, men nabobyen Porches er kjent for sin keramikk og det finnes en rekke utsalg der. Ellers er det ikke så veldig langt til Portimão hvor du har gode muligheter for shopping av klær, sko, vesker og håndtverk. 

Severdigheter og utflukter

I landsbyen Senhora da Rocha, som ligger ytterst på kanten av en høy klippe tre kilometer unna, finnes et vakkert kapell som er verdt å se. Armação de Pêra har dessuten en liten borg med en kirke.

Med leiebil (eller evt. buss) har du mange muligheter til å oppleve og se mye av det Algarve har å by på. Hva med en tur opp i Monchique-fjellene med sine mandel-, appelsin og olivenlunder og frisk luft mettet av eukalyptus? Med bil kan du også nå "verdens ende", Cabo Sao Vicente, Europas ytterpunkt mot sørvest. Her lå Henrik Sjøfarerens navigasjonsskole og det er lett å forstå at portugiserne fikk lyst til å oppdage hva som fantes bak horisonten. Mange av byene er verdt et besøk, f.eks. Faro, Silves, Portimão og Lagos. Den stolte portugiske kulturen er høyst tilstede i dem alle.

Når det gjelder leiebil, skal det legges til at man ikke så lett finner parkeringsplass i Armação de Pêra, men kjører du mot utkanten av byen er det håp.

I området rundt Armação de Pêra finner du for øvrig et par badeland og en kombinert dyrepark/marineland og badeland; Zoomarine. De har alle egne bussruter som henter og bringer. Prøv også å få satt av tid til en utflukt til Lisboa. Det tar noen timer å kjøre dit, men er verdt innsatsen. Charterselskapene tilbyr utflukter til Lisboa, og dessuten litt av hvert annet; f.eks. båtturer og kulturkvelder. 

Klima og sesong

Armação de Pêra ligger ved Atlanterhavet og temperaturen i havet er dermed betydelig lavere enn på reisemålene innenfor Gibraltar. Bølgene kan av og til bli høye og strømmene sterke, så man må passe litt på barna. Men det finnes varselflagg langs de mest besøkte strendene som forteller om forholdene er trygge. Sesongen er fra april til oktober, med badetemperatur fra juni og utover. 

Kort sagt - passer for hvem?

Standarden i Armação de Pêra er god; det er moderne og skikkelig og stranden er utmerket. Utelivet er heller beskjedent, selv om det er fullt av folk midt i sesongen. Sjarmerende og pitoresk er neppe rett beskrivelse, byen mangler egentlige severdigheter. Armação de Pêra passer for barnefamilier og "midt-på-treet-turister" som vil ha passe mye av alt, særlig sol og bad.

Søk reise til Armação de Pêra

Din reise logo