Finn beste pris på din reise til Alvor

Din reise til Alvor

Alvor ligger på østsiden av Lagos-bukten, som er en grunn lagune full av fugler, ved utløpet til fire elver. De lokale fiskerne og vadefuglene har til alle tider hatt felles interesse av å følge tidevannets strømninger og se om det skulle la seg gjøre å lure på land fisk eller skalldyr som måtte la seg fange. Fangsten havner gjerne på det lokale markedet og i restaurantene; tilberedt som nydelige retter.

Søk reise til Alvor

På grunn av den særegne og sårbare økologien har man forsøkt å skjerme området rundt Alvor fra turistutbygging, hvilket bare delvis har lykkes. Alvor har likevel bevart mye av sin opprinnelige stil med lave bygninger og åpne omgivelser og hele lagunen er kulturbeskyttet. 

Gamlebyen

Den sjarmerende, gamle bykjernen i Alvor har trange gater og små torg med kafeer og restauranter. Gamlebyen er full av turister, men har heldigvis ikke noen "turiststripe" – og er dermed litt mer "portugisk" enn mange andre byer på Algarve. Du bør absolutt ta en titt på den lille kirken (fra 1500-tallet) øverst på høyden og besøke det livlige fiskemarkedet. Hver andre tirsdag i måneden er det også hovedmarked. 

Stranden

Det meste av livet i Alvor utspiller seg langs den brede, fine sandstranden som er en av Algarves beste og er tildelt EU's Blue Flag-merke. Også her finnes trivelige barer, kaféer og restauranter og det tar ca. fem minutter å gå hit fra selve byen. Noen kilder opplyser at tilbudet av vannsport er svært begrenset, men at snorkling alltid er en fin mulighet, særlig rundt klippene. Andre kilder forteller at du kan velge mellom både vannski, vindsurfing og jetski ...

Det eneste som skjemmer stranden, måtte være utsynet mot de usjarmerende høyblokkene som er bygd i sør. Alvor ligger ved Atlanterhavet og temperaturen i havet er dermed en del lavere enn på reisemålene innenfor Gibraltar; i Middelhavet. 

Svært rolig

Alvor er et rolig sted – i roligste laget for mange – uten natteliv av betydning. Om kvelden handler det om å sitte på restaurant. Men det er bare noen kilometer til Praia de Rocha hvor du finner dunking og banking i rikelig monn. 

Severdigheter og utflukter

Med leiebil (eller evt. buss) har du mange muligheter til å oppleve og se mye av det Algarve har å by på. Hva med en tur opp i Monchique-fjellene med sine mandel-, appelsin og olivenlunder og frisk luft mettet av eukalyptus? Med bil kan du også nå "verdens ende", Cabo Sao Vicente, Europas ytterpunkt mot sørvest. Her lå Henrik Sjøfarerens navigasjonsskole og det er lett å forstå at portugiserne fikk lyst til å oppdage hva som fantes bak horisonten. Mange av byene er verdt et besøk, f.eks. Faro, Portimão og Lagos. Den stolte portugiske kulturen er høyst tilstede i dem alle.

Det finnes to badeland i nærheten ("Slide and Splash" og "The Big One") og en kombinert dyrepark/marineland og badeland; "Zoomarine" (se under Aktiviteter til høyre). De nærmeste golfbanene befinner seg ca. 6 kilometer unna – og i Portimao, Algarves største by som du når på en kort busstur, har du gode shoppingmuligheter. I Alvor selv er det ikke allverdens å få kjøpt; det ligger imidlertid et stor supermarked, Modelo, i utkanten av byen. Prøv også å få satt av tid til en utflukt til Lisboa. Det tar noen timer å kjøre dit, men er verdt innsatsen. Charterselskapene tilbyr utflukter til Lisboa og dessuten litt av hvert annet; f.eks. båtturer og kulturkvelder.

Kort sagt - passer for hvem?

Gamlebyen i Alvor er sjarmerende, javisst. Men samtidig er området inne i en smule forvirret fase av turistutvikling. Stedet er preget av nærheten til shoppingbyen Portimao og utelivsbyen Praia da Rocha, samtidig som lagunen og stranden ber om ro – Alvor selv er ganske sedat. Reis hit hvis du har barn, hvis du vil ha "litt av hvert rundt deg" uten å bo midt oppi det – og generelt hvis du bare vil til et OK feriested i Portugal med en bra strand.

Søk reise til Alvor

Din reise logo