Finn beste pris på din reise til Limassol

Din reise til Limassol

Festivaler, historie og urbant ferieliv: Limassol er Kypros' nest største by (ca. 160 000 innbyggere) med et pulserende byliv, en gammel bykjerne, fine severdigheter og omfattende turisme. Byen er også et betydelig handels- og industrisentrum og den viktigste havnebyen på Kypros. Men mest av alt er Limassol en "glad by", som bærer klengenavnet "lille Paris".

Søk reise til Limassol

Limassol

Hoteller og strender

Limasssol kan deles i to ulike deler: Hotell- og fornøyelsesdelen og de gamle bydelene. Hotellområdet ligger ca. fem km øst for sentrum langs en rekke mindre og litt smale sand- og grusstrender, og med en palmekranset promenade innenfor. Midtveis på promenaden finner du byparken med vakre blomster og skyggefulle lunder. Litt lenger av gårde er det flere fine, lange sandstrender, i alt strekker badestrandlinjen seg ca. 15 kilometer.

Strendene i Limassol er ikke alle av ypperste klasse, selv om de er greie nok. Et alternativ er derfor å ta en av bade- eller sightseeingbåtene fra den gamle havnen i sentrum. Flere har glassbunn så du kan betrakte livet i sjøen.

Uteliv og shopping

Limassol har et titalls diskoteker, flere bouzoukiklubber og en mengde barer; Byen skryter av å ha områdets beste uteliv. Restauranter, tavernaer og kafeer finnes i enda større antall – og av alle nasjonaliteter og prisklasser. Du kommer ikke til å lide noen nød. Limassol kan by på det meste av handlemuligheter fra kunsthåndverk og nips i trange bakgater, til moderne kjøpesentre og designbutikker. De store shoppingkvartalene er Ayios Andreas Street og Anexartisias Street.

Festivaler og karneval

Limassol er senter for øyas vinindustri og hvert årt i begynnelsen av september arrangeres den store vinfestivalen (se peker til høyre). Det er også populært med utflukter til vinprodusentene utenfor byen hvor du kan bli kjent med produksjonsmetodene og selvfølgelig smake på produktene. Øya hevder å ha verdens eldste kjente "merkevarevin"; den søte dessertvinen Commandaria som skal stamme fra korsfarertiden. I februar er det karneval med kostymer, opptog og overstadige festligheter og jaggu har de ikke også en blomsterfestival i mai, musikk- og dramafestivaler i juni-juli-august, og den urgamle Kataklysmos-festivalen i juni. En glad by med glade innbyggere.

Aktiviteter

Limassol kan by på det meste av sportsaktiviteter: vindsurfing, vannski, kanoer, pedalbåter, paraseiling, snorkling, tennis (asfalt), ridning og dykking. Du kan også ta dykkerkurs (krever legeattest). I Paphos, en times kjøring fra Limassol, finnes to golfbaner. Og en kort busstur ut av byen ligger Watermania (se peker til høyre), et stort badeland med sklier, bassenger og lekeapparater. Det finnes også en liten dyrehage i Limassol og ytterligere et badeland.

Severdigheter og uteliv

Limassol har sine historiske røtter i to antikke kongedømmer som i dag befinner seg på hver side av byen, Amathus i øst og Curium i vest. Begge er interessante arkeologiske funnsteder; i Curium finnes bl.a. et vakkert restaurert amfiteater hvor det arrangeres konserter og teateroppsetninger om sommeren. Like ved Curium ligger Kolossi-borgen hvor Tempelridderne engang hadde tilhold. Enda lenger vest langs kysten, halvveis til feriebyen Paphos, finner du utsiktsklippen som man sier var fødestedet til den greske kjærlighetsgudinnen Afrodite.

I Limassols gamleby ligger fortet hvor Richard løvehjerte under korstogene på slutten av 1100-tallet befridde og giftet seg med den fengsle(n)de Berengaria av Navarra og gjorde henne til dronning av England. Bryllupet skal ha vært det mest overdådige noensinne. I selve Limassol kan du også få med deg det lille arkeologiske museet på Byron Street, middelaldermuseet som holder til i fortet, folkemuseet og byens kunstgalleri. Gamlebyen rommer også en rekke moskeer og bygninger i mange stilarter; venetiansk, bysantinsk og ottomansk.

Saltsjøen ved Akrotiri, like sør for Limassol, er berømt for sine millioner av trekkfugler, bl.a. mange flamingoer, som slår seg ned her om vinteren eller stopper en stund på sin vei nord- eller sørover når årstidene skifter. Bak kysten troner Troodosfjellene med vakker natur, uberørte landsbyer og imponerende fjellområder.

Lort sagt

Limassol er en by med kultur, livlig uteliv, gode strender, en glad befolkning med lyst sinn og litt av hvert å gjøre. Men fordi den er såpass stor og fordi strendene inn mot sentrum ikke er allverden, passer den kanskje best for de uten altfor mange treåringer i bagasjen. Det kan dessuten bli svært varmt og fuktig midt på sommeren. Hvis du er 19 og et halvt og mest på partykjøret, er Ayia Napa et bedre valg. Avstanden til alle andre byer på Kypros er aldri lenger enn 75 kilometer, så Limassol er et bra utgangspunkt for å se øya.

Søk reise til Limassol

Din reise logo