Finn beste pris på din reise til Fig Tree Bay

Din reise til Fig Tree Bay

Protaras og Fig Tree Bay er den litt mer rolige naboen til Ayia Napa. Stedet tilbyr fine strender og badeviker, meget gode hoteller, underholdning for barna og rikelig med uteliv, men ikke til klokken fem om morgenen ... Her får du i grunnen alt du måtte ønske, bortsett fra kypriotisk atmosfære.

Søk reise til Fig Tree Bay

Protaras og Fig Tree Bay

Området heter altså Protaras og består av to småsteder: Pernera og Fig Tree Bay, hvorav sistnevnte er størt. De to stedene ligger ca. 2-3 kilometer fra hverandre ved kysten og begge har et godt utvalg i restauranter, barer, tavernaer og butikker. I Fig Tree Bay finnes dessuten et par diskoteker, hvor stemningen er høy.

Fra gammelt av er regionen kjent for sine nypoteter ("Kypros-potetene") og vindmøllene som pleide å pumpe grunnvann til åkrene. I dag er Protaras mest kjent for sine gode hoteller, som holder høyere standard enn det som er vanlig ellers på øya. Men elegant eller spesielt stemningsfullt er det ikke. Protaras er nemlig et relativt nybygd feriested (fra begynnelsen på 1980-tallet), som ble kontruert med briter som hovedmålgruppe. Pass på at du ikke får hotell ved siden av en byggeplass eller en gjeng fra Birmingham ... Protaras-området dekker tilsammen ca. en drøy mil av kysten.

Strendene og hotellene

Den beste stranden finnes i Fig Tree Bay, mens Pernera har to mindre strender og små badebukter, atskilt av klipper. Strendene er gode, selv de minste barna er trygge. Klimaet i området er svært varmt, men en smule luftigere enn ellers på Kypros, hvor det jo kan bli drepende. Kysten vender mot nordøst og det står gjerne en lett fralandsbris som også bidrar til å gjøre havet klart og rent. Det finnes tilbud om vindsurfing, vannski, pedalbåter, parasailing, seiljoller, snorkling og dykking – også dykkerkurs for de som måtte ønske det.

Ting å gjøre

Det meste i Protaras handler om stranden, restaurantene og utelivet. Det er feriedøsen og familiens ve og vel som er selve formålet med alt. Vil du variere badelivet litt, kan du ta bussen eller sykle ut til vakre Kapp Greko, neset sørøst for Protaras. Her er det fine turstier, gode dykkemuligheter, øde badeviker og også den fine Konnos-stranden, som har solsenger, parasollutleie og ulike vannsportaktiviteter.

Ta gjerne en tur til de små fiskehavnene i Paralimni og Agias Trias. Reiser du ca. en mil nordover, kommer du til tavernaen "Garden of Eden", som har en utsiktsplatting med teleskopkikkert. Herfra kan du se over til bydelen Varosha i Famagusta, som tidligere var Kypros' fremste turistby inntil den tyrkiske invasjonen av nordlige Kypros i 1974. I dag er Varosha en forlatt spøkelsesby. Du kan også reise litt videre til Deryneia og besøke Viewpoint Café, hvor ser ut over og kan ta bilder av FNs bevoktede buffersone.

Vil du lenger av gårde, bør du bli med på bussutflukter til den delte hovedstaden Nicosia med sitt arkeologiske museum, til utgravningene ved Paphos hvor du underveis ser bl.a. kjærlighetsgudinnens Afrodites fødested – eller opp i de vakre og mektige Troodos-fjellene med sin flotte natur. Og skulle dansefoten verke, er det bare en kort drosjetur til galskapen i Aya Napa ...

Vannpark og tivoli

Ayia Napa kan også være redningen om ungene blir rastløse: Her ligger det digre badelandet WaterWorld, hvor temaet er "antikkens Hellas". Anlegget rommer fantasifulle innretninger som "Poseidons bølgebasseng", "Afrodites bad", Odyssee-elven og nærmere tjue andre attraksjoner. Ayia Napa kan også skilte med "Luna Park", et stort tivoli med atskillige artige greier, også for de aller minste. Dessuten finnes en go-kartbane, minigolf og et ridesenter litt utenfor byen.

Kort sagt

Protaras er et konstruert feriested som er velegnet for barnefamilier, med alle fasciliteter, fine strender og gode hoteller. Men kypriotisk atmosfære må du lete lenge etter, det er snarere britiske turister og Mc Donalds som preger gatelivet.

Søk reise til Fig Tree Bay

Din reise logo