Finn beste pris på din reise til Pula

Din reise til Pula

Pula er den største byen på halvøyen Istria i Kroatia. Som resten av området er Pula kjent for sitt milde klima, rolig hav og urørt natur. Byen har en lang tradisjon innen vinlaging, fisking, båtbygging og ikke minst turisme.

Søk reise til Pula

Verudela nær Pula, Kroatia

Historie

Pula har vært det administrative senter på Istria helt siden romertiden, og har spor etter bosetning helt tilbake til det 10. århundrede før Kristus. Fra 1150 og frem til Venezias fall i 1797 var Pula i allianse med Venezia og byens skjebne ble derfor også knyttet til Venezia på godt og vondt. Pula opplevde i denne perioden både angrep og okkupasjon. Byen var under italiensk kontroll fra 1918 og frem til 1947, og under 1.verdenskrig var byen hovedsete for den østerriksk-ungarske marinen.

Severdigheter

Byen er nok mest kjent for sine mange romerske bygninger. Blant de mest kjente er Arena , det sjette største amfiteateret i verden, fra det første århundere. Arena er det eneste amfiteateret fra denne perioden som forsatt har alle fire sidetårnene intakt. Arena ble under middelalderen også brukt i ridderturneringer.

Pula har med et utbredt tilbud av kultur og gode bademuligheter blitt et populært feriemål. Byen har underholdning året rundt, og mange av resturantene tilbyr de gode lokale rettene fra Istria og den kjente lokale vinen. Med kort vei til Middelhavets krystallklare vann og gjør det Pula til en nærmest komplett opplevelse.

Transport

Pula har en lokal flyplass men frem til nylig har ikke byen vært et populært reisemål. Men det vil nok endre seg etter at Ryanair og Norwegian startet flyginger hit mot slutten av 2006. Byen ligger heller ikke langt fra flyplassene i Trieste og Kroatias hovedstad Zagreb. Venezia ligger heller ikke mer enn en liten båttur unna Pula.

Søk reise til Pula

Din reise logo