Finn beste pris på din reise til Dubrovnik

Din reise til Dubrovnik

Dubrovnik er blant de mest økende destinasjonene å dra til akkurat nå i Europa. Lord Byron kalte denne byen Adriaterhavets perle. Fra kyst til innland opplever du Kroatia sin rike kulturarv. Vinteren er mild og sommeren er tørr og varm. Med et godt utvalg av koselige spisesteder, shoppingmuligheter, hvite sandstrender og krystallklart vann, kombinert med behagelig priser, er det meste på plass for en vellykket ferie.

Søk reise til Dubrovnik

Dubrovnik, gamlebyen

Bykjernen Stari Grad, er rammet inn av standhaftige murer. Den kalkstein pregede ariktektueren og de tarrakottafargede takene og de bilfrie smugene, gjør dette til et perfekt sted å ta seg en kald øl ved en av de små barene og nyte synet av denne middelalderske byen. Etter at krigen sluttet, ble derfor restaurert igjen. I dag er gamle Dubrovnik i svært god stand og troner på Unescos liste over verdens kulturarv.

Dette er ingen stor by, her bor det kun 50.000 innbyggere. Men på sommerstid, så mangedobles folketallet. Fra midten av juli blir det en massiv turisttilstrømming hit.

Dubrovnik består av to deler, en nyere og en eldre. Den gamle delen og den absolutt vakreste heter Stari Grad. Den nyere bydelen har en mye mer pratiks funksjon og bærer preg av det. Her finner man hotellene, busstasjonen, havnen hvor ferjene til de ulike øyene i utenfor byen anløper. Selv om du bor på hotell i den nye delen, så går det ofte busser frem og tilbake mellom bydelene. Men det tar likevel ikke mer enn 20 minutter å gå, så det er jo også et greit alternativ.

Spisesteder

Dubrovnik og hele regionen er meget stolte av sitt kjøkken og deres lokale retter. Mange restauranter tilbyr tradisjonell mat.

Dundo Maroje, Kovacka. Dundo ligger i en tverrgate til den store gågaten Placa og har god risotto og skalldyr med pasta på menyen.
Konoba Posat, Posat 1, rett ovenfor den store byporten Pile inn til gamlebyen. Stor terrasse. Satser mye på grillmat, og det er jo alltid en slager for oss nordmenn på sommerstid.
Nautika, Brsalje 3, er elegant og dyr, men har utsøkt mat. Det er en flott havutsikt fra retsuarnetne, noe som gjør at her er prisene relativt stive.
Proto, Siroka 1,ligger midt i hjertet av gamlebyen. En av de beste restaurantene i Dubrovnik, samme om du er ute etter fiske- eller kjøttretter.

Utelivet

Midt i gamlebyen, Stari Grad, er det en åpen plass. Her er et perfekt sted å få seg noe godt å drikke og spise. Gågaten i gamlebyen heter Placa, og det er i tverrgatene til denne man finner de små koselige barene. Hvis du ønsker en mer heftigere type uteliv, må du bevege deg like utenfor bymurene til den nye bydelen. Her ligger et fåtalls diskoteker.
Et av de mest populære stedene utenfor byporten til gamlebyen, heter Latino Club/Fuego Club. Her er det uteservering, flere barer og dansegolv.

Den som ser etter noe koselig bør prøve Boheme Bar. Her er det rolig og koselig og ikke minst romantisk. Den ligger i et renessansehus og det spilles kubansk musikk Utestedet ligger fem minutters gange fra byporten.

Severdigheter

Stari Grad, gamlebyen, er ikke på Unescos liste over verdens kulturarv uten grunn. Den helhetlig bevarte renessansebyen representerer et høydepunkt i venetiansk og bysantinsk arkitektur og er mektig, vakker og imponerende. Severdighetene står i kø.

Pile, byporten, fra 1537. Opprinnelig ble vindebruen dratt opp hver kveld, som beskyttelse mot eventuelle invaderende styrker.

Onofriofontenen. I begynnelsen av marmorgågaten Placa i gamlebyen ligger et av de mest kjente landemerkene i Dubrovnik, fontenen Onofrio. Den ble oppført i 1428 og var den gang del av et større vannledningssystem.

Fransiskanerkloster og museum. Ved siden av fontenen ligger det et Fransiskanerkloster, som også rommer et museum.

Klokketårnet. Fortsetter du rett fram bortover gågaten, kommer du frem til gamlebyens klokketårn, bygd i 1444.

Shoppingmuligheter

Det er mange småbutikker i gamlebyen som fører alt fra billige suvenirer til merkeklær og smykker. De fleste butikkene ligger i nærheten av gågaten Placa.

Sikkerhet

Det er ikke mye kriminalitet i Kroatia, men som alle andre steder forekommer lommetyverier og innbrudd. Hold verdisakene innelåst eller under oppsikt. Det ligger fortsatt igjen miner fra krigen i 1990-årene noen steder i Kroatia, men dette gjelder ikke for turiststedene og områdene i umiddelbar nærhet.

Kilde: Lonely Planet, Vagabond, Visitcroatia.com, Dubrovnik-online.com

Søk reise til Dubrovnik

Din reise logo