Finn beste pris på din reise til Rimini

Din reise til Rimini

Rimini er det mest populære strandområdet langs Adriaterhavet. Etter å ha lagt i dvale en periode, er reisemålet nå på full fart fremover, og mange av de store reisebyråene har nå satt opp turer hit igjen. Tross for masseturismen hit i høysesongen, er det likevel noen perler du kan oppleve på en reise hit.

Søk reise til Rimini

Rimini

Reiser man hit, er det for de fleste først og fremst for å nyte solen og varme. De lange strendene på østkysten i det nordlige Italia er rustet opp fra tidligere, og er nå blitt et yndet sted for store og små. Husk på at i høysesongen kan dere være ganske så tettpakket på strendene, så dette er ikke akkurat feriemålet for den som er folkesky.

Men har du lyst å komme du deg litt bort fra stranden, er det mye spennende denne byen har å tilby foruten strand og sol.

Attraksjoner

Parco Briolini ligger i det rolige San Giuliano Mare distriktet. Det er en stor og romsliog park som både italienerne og turisten drar til for å få noen rolige øyeblikk bort fra stranden. Kjøp en flaske vin på butikken, et brød og noe parmaskinke, så er det lett hvor fort man koser seg. Har man barn med hit, er det også en lekeområde i sentrum av parken.

Paizza Cavour: Sentrum for dagliglivet i den italienske byen. Her finner du et stort antall kafeer og restauranter side om side. Det er også et marked her hvor kunstnere selger sine malerier og kunstgjenstander.

Mat og uteliv

På Club Rockisland sitter du ute og spise og drikke rett ved sjøkanten. Dette stedet er passelig alternativt, og egner seg for den som har lyst på en litt annerledes utekveld en den med ”sydenaktige”. Serverer fiskemat, og på kvelden gjørs det om til klubb/disco med både kjente og ukjente DJ’er og artister. Ligger ved Molo di Rimini.

Al Pesce Azzurro er en retsaurant som ligger vakkert til i Amalia området. Det er en stor eiendom som huser denne retsuaranten. Det er muligheter for å ri både på hester og spile golf ved et besøk her. Via Tenuta Amalia 79

Carisma er en familiedrevet pizzarestaurant som ligger ved sjøen. Maten er rimleig. Ganske unge gjester og rent. På sommerstid spiser man ute. Via Pascoli 71.

Overnatting

Reiser du hit, er det gjerne på en pakkereise med hotell inkludert. Det er ofte det rimeligste alternativet enn hvis du vil sy din egen pakkereise. Men hvis du kan ”leve” med et rimlelig hotellalternativ og hva det innebærer, så fungerer det helt fint i Italia og lete etter hotell på egenhånd. Når man går gatelangs er det mange små familie- eide hoteller overalt. Man får sjekke rommer før man velger om man ønsker det eller ei. Som vanlig er det mindre kapasitet på hotellene i sommersesongen. Ta turen innom turistkontorer ved jernbanestasjonen, så vil de hjelpe deg med å finne overnatting, gi deg kart og hjelpe deg til å finne fram.

Det som er fint med å reise til Rimini er at du kan dra på utflukter til mange andre spennende byer som ligger i nærheten av denne badebyen. Du velger om du vil ta tog(anbefales) eller kommer deg rundt med leiebil. Men vi har vel alle hørt en og annen historie om italienernes kjørestil.. Byer som er aktuelle er for eksempel Bologna, Firenze, Venezia og San Marino. Venezia er jo virkelig et sted man bør ha besøkt i løpet av livet, og i Bologna finner du utsøkt mat på sitt beste.

Offentlig transport fungerer bra og er en grei måte og komme seg rundt til ulike attraksjoner og restauranter i byen. Busselskapet TRAM som binder sammen byen og forstedene, stopper langs hele kysten hvor turistene holder til. Hovedholdeplassen er ved jernbanestasjonen.

Stranden

Det er en strand i Rimini, og det er stor og veldig lang, 15 kilometer. Det gjør Rimini til den største resorten i Europa. Journalisten fra nettstedet Bluefox.com skriver følgende om stranden:” Jeg vet nesten ikke om jeg tør å vise bildet fra stranden herfra fordi det ser ut som om det er en million mennesker der. Men noe må det være med stedet som gjør at alle føler at de må reise hit. Det er parasoller til alle”. Ganske betegnende for hva man kan forvente å stranden i høysesongen.

Søk reise til Rimini

Din reise logo