Finn beste pris på din reise til Palermo

Din reise til Palermo

På Sicilias sørkyst ligger denne sjarmerende byen og frister med sin sydlandske sjarm. En by preget av gudfaren, spesielt i norske hoder, og som et stykke Italiensk kake av den edlere sorten - unikt, vakkert og fremmed, men allikevel lett å ta ett stykke til, helt til kaken er borte. Men fortvil ikke, da kommer det bare en ny.

Søk reise til Palermo

Palermo

For hvis man skal fortsette å sammenligne Palermo og dens opplevelser, med å spise kake, vil man ha fortært mange av dem før ferieturen er over. Man kommer ikke utenom flimrende Gudfarenfilmsnuter på hjernehinnen når man snakker om Sicilia, Corleone eller Palermo, men det er ikke så mye som vitner om mafiavirksomhet i våre dager, for her kryr det av fredsomme mennesker i vakre omgivelser. En smak av verden, med påvirkning fra tysk, spansk og arabisk kultur og historie. Men under turistoverflaten finnes det som regel mange hemmeligheter.

Det var et kulturelt sentrum tidligere, men har nå blitt et ferieparadis med flyktige raske rytmer, som Italia ellers, men allikevel særegent nok til å oppleves for seg selv.

Her kryr det av spennende markeder, hvor man kan vandre hvileløst rundt og shoppe opp bagasjekvoten, pompøse villaer som får deg til å måpe og drømme og parker hvor du kan nyte livet på ekte italiensk.Og det ekte italienske kan like enkelt være vakkert som stygt, noe du vil oppleve når du lar gatene føre deg gjennom fantastiske middelalderbygninger side om side med arkitektoniske blokkhus fra en designløs tidsalder -70 - tallet, hvor mange har det til felles at de bekles med dagens klesvask.

Det er kanskje nettopp dette som gjør Palermo til et unikt og spennende sted, det er ikke en perfekt by, men allikevel har den en tiltrekningskraft og en evne til å flørte, ikke som vanlige italienere som frir til alle blondinene de ser, men med en ekte sjarm, og en virkelig forførende trollbinding.

Dessuten finner du også middelalderkirker med arabiske kupler, monumenter fra normanner æraen og spanske kirker. Det er litt som å ha en partner der man opphøyer det vakre, og overser det mindre vakre selv om man også blir glad i den delen, slik er Palermo.

Byens hovedgater, Via Roma, Via Ruggero Settimo og Via Maqueda, er fulle av shoppingsteder, kafeer og restauranter, og man kan lett legge seg til Italienske vaner.

Transport

Palermo flyplass ligger noen kilometer på utsiden av byen, med mange transportmuligheter til sentrum. Buss og tog tar deg enkelt rundt i byen, for en rimelig penge. Taxier finnes det, men de kan være dyre. Avtal alltid pris på forhånd.

Mulighet for leiebil er også til stede.

Overnatting

Hoteller, vandrehjem og bed & breakfast er noe av det du kan velge i. Prisene varier, det samme gjør standarden. Sjekk på forhånd.

Søk reise til Palermo

Din reise logo