Finn beste pris på din reise til Amalfi

Din reise til Amalfi

Amalfikystens hovedstad: Amalfi var opprinnelig romersk, senere ble den den første av de italienske sjørepublikkene, og i dag gir den navn til den berømte Amalfikysten.

Søk reise til Amalfi

Amalfi

Byen har en meget lang og betydningsfull historie, og på et tidspunkt mener man at den hadde ca. 70.000 innbyggere, mot i dag ca. 6.000, hvilket godt kan sette fantasien på prøve.

Arkitekturen bærer sterkt preg av den tette samhandelen med de forskjellige landene i middelhavsområdet, ikke minst de arabiske. I de små og ofte overdekkede trappe-gatene kan man lett føle seg hensatt til mer sydlige himmelstrøk.

Amalfi er sentrum for kystens lokale busser, som holder til ved havnen. Her er det også en lang havnepromenade og en liten strand. Byen er med rette kjent for sin domkirke Sant´Andrea med de berømte bronsedørene fra Konstantinopel, og det ikke mindre berømte klosteret Chiostro del Paradiso.

Byens første handelsvare var håndlagd papir, og det kan varmt anbefales å ta turen opp gjennom hovedgaten til Mølledalen (Valle dei Mulini), hvor det stadig finnes en aktiv papirmølle og hvor man også kan besøke papirmuseet. Der ser man ved selvsyn hvordan man fremstilte papir i gamle dager.

En anden attraksjon som man ikke må gå glipp av, er den lokale Smaragd-grotten (Grotta dello Smeraldo) som ligger på kystveien ca. 4 km utenfor Amalfi i retning Positano.

Søk reise til Amalfi

Din reise logo