Finn beste pris på din reise til Alghero

Din reise til Alghero

Solfylte dager med smilende ansikter i sjarmerende omgivelser, supende til egenprodusert vin og knaskende på fremragende matretter. Italienske Alghero på Sardinia gir deg mye, og du trenger bare være her.

Søk reise til Alghero

Alghero

Sammensatt av en idyllisk plassering, historiske minner og mennesker som er glade i å leve innbyr Alghero til påfyllende energi og livsgnisttenning for folk i alle aldre.

Her er det mulig å vandre rundt og se på, glede seg over og ta del i deres måte å leve på. Det er en oppdagelsesferd i deg selv så vel som i et land og en by. Du kan ikke la være å suge inn inntrykkende som presser seg på enten det er gjennom lukter, smaker eller visuelle gleder som gamlebyen og muren som omgir den, unik arkitektur eller palmer som strekker seg mot solen.

Vest for gamlebyen ligger områdene Maria Pia og Lido som har en svært innbydende strandpromenade, langgrunne strender, utsøkte restauranter og hyggelige kafeer.

Mat hører med når man skal på ferie og mange av restaurantene og trattoriaene gir deg innbydende smaksorgasmer i Italiensk stil. Det er jo en by ved havet, og fisk og skalldyr er de spesielt gode på.

Det er mye å oppleve her, og av spennende og interessante opplevelser kan en tur til Neptungrotten anbefales. Det er en grotte du må ankomme fra sjøveien, hvor enorme dryppsteinsformasjoner preger veggene, og gir deg en Indiana Jones følelse som du deler med mange andre turister, men allikevel har helt for deg selv.

Andre opplevelser kan være å busse eller bile langs den utrolige kystveien eller opp i fjellene hvor det er mange nuragher og ruiner fra tidligere tider.Det er et turistparadis, men samtidig Italia, og det kryr av muligheter til å få tak i ekte designervarer.

Ved Piazza Sulis, som er et samlingssted for de lokale på kvelden finner du en del bra butikker for kles og sko kjøp. I Shoppinggaten Lungomare Dante, som du kan følge fra allerede nevnte piazza kryr det av flotte butikker som du kan blakke deg i, men pass på at du har smakt på en av byens viner først, så du slipper å angre på det i ettertid.

Det finnes nemlig mange gode vinprodusenter på øya, og Sella & Mosca og Santa Maria La Palma er eksempler på gode vingårder i nærheten av Alghero.

Transport

Flyplassen Alghero Sardinia ligger noen kilometer utenfor byen, men med mange muligheter for offentlig transport inn til sentrumskjernen.Innad i byen er det et ok bussnett, flere taxier og mulighet for å leie bil.

Overnatting

Herberger, hoteller, leiligheter. Alghero har mange utvalg og mange standarder. Ta deg tid til å finne et overnattingssted som passer din lommebok. Mange reiseoperatører tilbyr pakkereiser til Alghero, noe som kan være et bra alternativ.

Søk reise til Alghero

Din reise logo