Finn beste pris på din reise til Italia

Din reise til Italia

Italia er så spekket med kultur, severdigheter og opplevelser at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. Roma, Vatikanet, Venezia, Firenze, Pisa og Pompeii er bare noen av de historiske byene. Rivieraen, Dolomittene, Alpene og Sicilia er bare noen av stedene hvor du kan nyte badeliv, stå på ski eller vandre på fine turer. I tillegg kommer verdens fremste matkultur, karneval, mote og design. Og enten du er interessert i musikk eller motorsport er Italia i verdenstoppen.

Søk reise til Italia

Reise til Venezia

Geografi

Italia har en lang kystlinje, hele 7600 kilometer, og består for det meste av kupert terreng, bortsett fra noen sletteområder, hvorav Po-sletten rundt Milano og Venezia er det største. I nord grenser landet mot Alpene og Dolomittene og mot sør strekker den støvleformede landtungen seg ca. 800 kilometer ned mot Sicilia.

Feriestedene

Italia er et land som tiltrekker minst tre hovedgrupper av turister: De som vil ha sol og badeliv søker gjerne til den italienske rivieraen (kysten av Nord-Italia), til innsjøene i Nord-Italia (Gardasjøen, Lagio Maggiore osv.), til badestedene innerst i Adriaterhavet (Rimini, Lido de Jesolo), områdene rundt Napoli (Sorrento, Capri) og ikke minst til Sicilia.

De som er historisk interessert vil gjerne bruke mye tid i Roma, Firenze, Pompei, Pisa, Padova, Venezia, Verona osv.

Den tredje gruppen er skiturister som trekker opp i Alpene og Dolomittene vinterstid (Cortina, Courmayeur osv). Italia er en stigende stjerne på skihimmelen.

I tillegg kan vi trolig si at det finnes en fjerde gruppe turister; de som rett og slett vil nyte livet med god mat og vin, musikk, opera og teater, gjerne med enkle og behagelige dager på den italienske landsbygden og med litt severdigheter innimellom. Italia har noe for alle!

Severdigheter

Roma – Den Evige Stad – er utvilsomt Italias største severdighet; med Peterskirken, Forum Romanum, Colosseum og et utall kirker, palasser og monumenter. Roma er maktens by, sete for paver og keisere og en hovedstad hvor samtidens fremste arkitekter og kunstnere til en hver tid har satt sine mektige spor.

Deretter kniver Firenze og Venezia om andreplassen. Firenze er den levende middelalderbyen; tuftet på skapertrang, handel og sunn fornuft – og hjemsted til store kunstnere, oppfinnere og handelsfamilier: Galileo, Leonardo da Vinci, Dante, Michelangelo; Mediciene osv. Firenze mottar oppimot 2000 busslaster med turister i løpet av en eneste dag i høysesongen ...

Venezia er en av verdens mest særegne byer; bygd på påler i havet på og rundt 117 små øyer og kun forbundet til fastlandet med en lang, tynn bro. Arkitekturen er noe helt for seg selv, med balkonger, fargerike fasader, små torg, pitoreske broer og trange gater og vannveier. I kanalene seiler gondoler og ved Markusplassen kan du se Dodgepalasset, kirketårnet Kampanilen, Sukkenes bro og den overdådig utsmykkede Markuskirken. På plassen er det obligatorisk å mate duene og sette seg ned på en kafe og innta en av verdens dyreste forfriskninger.

Videre på den imponerende listen over severdigheter i Italia følger Napoli og den romerske byen Pompeii som ble begravd av et utbrudd fra vulkanen Vesuv i år 79 e.Kr. Ruinene gir et fascinerende innblikk i dagliglivet på det tidspunktet katastrofen inntraff. Milano er Italias hovedsete for mote og design; en hektisk, levende storby. Verona kan by på "Julies balkong" og sommerlige operaforestillinger i friluft. Siena er en av landets vakreste middelalderbyer, Pisa, Amalfi og Genova var mektige havnebyer og Assisi er kjent for filosofen Frans virke.

Festivaler

Omtrent hver eneste italienske by har sin egen festival til ære for stedets skytshelgen. Dessuten er påsken en tid med mange opptog og arrangementer og en fin tid å oppleve italiensk kultur på sitt mest ekte. Påsken kan med fordel oppleves i Taranto, Cheti, på Sicilia og i Firenze, sistnevnte sted kulminerer påskesøndagen i et spektakulært fyrverkeri. Karnevalet i Venezia i slutten av februar er verdensberømt med sine dramatiske masker og gondol-opptog.

Klima og sesong

Italia er på sitt beste om våren (april/mai) og om høsten (oktober/november). På disse tidene er naturen vakrest, temperaturen behagelig og antallet turister lavt. Prøv å unngå august, siden dette er italienernes egen feriemåned og mange restauranter og butikker er stengt. Badesesongen er på sitt høyeste fra juni til september, jo lenger sør du kommer, desto lenger varer den. Vinteren merkes ikke her før nærmere desember. Skisesongen i Alpene er fra desember til mars.

Søk reise til Italia

Din reise logo