Finn beste pris på din reise til Thira

Din reise til Thira

Thira – eller Fira på gresk, er Santorinis hovedstad og et av verdens mest berømte og klassiske turiststeder. Byen ligger vakkert til helt oppe på kraterkanten med vidt utsyn over den blå lagunen og er dermed blant de mest spektakulære og vakre reisemålene som overhodet finnes.

Søk reise til Thira

Thira, Santorini

I de trange smugene og bakgatene lokker eksklusive butikker med gull, elegante klær, tepper, keramikk, kunst og nips. Sjelden har vi sett bedre og mer spennende utvalg enn her, men prisene er ofte deretter. Thira er særlig kjent for sine gull- og smykkebutikker; hvilket henger sammen med at dette er et yndet reisemål for par med romantiske hensikter.

Travelt uteliv

Langs hele kraterkanten ligger restaurantene tett i tett; den ene med mer fantastisk utsikt enn den andre. Mange er eksklusive og med førsteklasses servering, men du finner også rimeligere – men fremdeles dyre – som har en mer nonsjalant og kanskje ikke helt "autentisk" turistmeny. Fastfood finnes i rikelige mengder på torget.

Barer, diskoteker og nattklubber finnes i stort antall, mange er gamle og godt innarbeidet og har tilsvarende god stemning.

Byen kan være svært folksom både dag og kveld, men trykket letter litt når alle dagsturistene har forlatt øya og dratt tilbake til sine badesteder eller cruiseskip. Stemningen er ytterligere noen hakk triveligere hvis du kommer hit på våren eller høsten, utenfor hovedsesongen.

Tur i lagunen

Fra byen oppe i høyden kan du ta taubanen ned til stranden langt der nede. Du kan også ta den berømte og mer stemningsfulle ruten overskrevs på et esel ned langs den svingete veien til den gamle havnen, Scala. Herfra går det båter ut til de andre øyene i lagunen: Nea Kammeni hvor vulkanens kjerne befinner seg og det fremdeles kommer varm damp opp fra bakken. På Palia Kammeni like finnes det varme kilder og du kan ta båten videre hele veien rundt, via bl.a. vakre Oia.

Severdigheter

Thira har også flere andre interessante severdigheter, f.eks. Megaron Gyzi-museet bak den katolske kirken øverst i byen. De viser malerier, skulpturer manuskripter, kart og ellers alt mulig annet tilknyttet Santorini og de andre øyene i Kykladene. I det arkeologiske museet like ved taubanen kan du se minoiske funn fra oldtidsbyene Akrotiri og gamle Thira samt hellenistiske og romerske skulpturer.

På Nomikos konferansesenter litt nord for sentrum har man de siste årene kunnet se spennende 3D-fotografier av fresker fra Akrotiri, som gir et innblikk i hvordan livet var på øya 1600 år f.Kr. Et besøk til øyas berømte vinmakeri, Buttari, kan også anbefales. Santorinis vulkanske jordsmonn har fremskaffet en vin som er anerkjent langt utenfor regionen selv.

Alle faciliteter

Thira er en relativt stor turistby og har alle fasciliteter; postkontor, politi, sykehus, drosjer, bussstasjon, apotek, kino (også utendørs) osv.

Søk reise til Thira

Din reise logo