Finn beste pris på din reise til Thessaloniki

Din reise til Thessaloniki

En by kjent for sitt hvite tårn, som tidligere var et fengsel. I dag er det også andre ting som fengsler i Thessaloniki, Hellas nest største by, og Macedonias største.

Søk reise til Thessaloniki

Thessaloniki

Med rundt 1,5 millioner mennesker er det en storby som har vokst frem ved havet i Hellas. Byen huser flere universiteter og er pulserende og ung, samtidig som den er historisk og gammel.

Byen ligger i Macedonia distriktet, som ikke må forvekslet med Balkan Macedonia, selv om man av politiske årsaker er redd for nettopp dette i Hellas, tenkningens vugge. Macedonia i Hellas lå nemlig under Macedonia på Balkan under Alexander den Stores tid, og greske politikere er redd for at Macedonia igjen skal gjøre krav på Macedonia.
Innviklet? Ja.

Da er det enklere å bare la politikk være politikk, og nyte Thessalonikis virkelige gleder. For de er det mange av! Byen er spesielt kjent for sine mange shoppingmuligheter – designerklær og vanlige klær i et stort utvalg, et godt kjøkken og et livlig uteliv, men også for sine historiske monumenter.

Her ligger Dimitrioskirken som er skapt for Thessalonikis skystengel, St. Dimitrios. Det er også mulig å besøke krypten hvor han ble holdt fanget og drept. En annen severdighet som bør oppleves er festningsmuren som ble reist da Tyrkerne angrep,som i dag er et flott utkikkspunkt over byen.

Det er også en strand her som kan nytes, og samtidig er promenaden ved stranden et godt sted å ta pauser på en av de mange kafeene. Man bør også få med seg Aristotelesplassen, som er unik i seg selv, og samtidig er det et stort utvalg av matvarer som fisk, kjøtt og krydder til salgs her.

Transport

Thessaloniki flyplass ligger ikke langt unna selve byen, og derfra kan man enkelt komme seg videre med leiebil, taxi eller buss. Mange tilbyr reiser, enten fly eller hele pakker, til byen.

Overnatting

Hoteller, ferieleiligheter og vandrerhjem, blant annet. Mulighetene er mange. Standarden varierer, det samme gjør prisene. Mange reiseoperatører tilbyr temareiser hit, som kan være spennende.

Søk reise til Thessaloniki

Din reise logo