Finn beste pris på din reise til Stalis og Malia

Din reise til Stalis og Malia

Stalis (som også kalles Stalida) og Malia er egentlig to byer, ca. 2 km fra hverandre, som i det siste har vokst sammen. Tilsammen har de ca. 11 000 fastboende innbyggere. Byene ligger på Kretas nordkyst ca. 35 km øst for Heraklion. I og utenfor Stalis og Malia finnes det en fire kilometer lang sandstrand, noen steder oppdelt i badeviker og atskilt av klipper. Her kan du ta ut energien med vann- og strandsport av alle slag – eller ta det ganske med ro. Langs stranden ligger det tavernaer og barer.

Søk reise til Stalis

Malia på Kreta

Tre kilometer øst for Malia, på den smale kystsletten nedenfor Lassithi platået, ligger et meget viktig minoisk funnsted som også bærer navnet Malia. Dette er et kongepalass og tilhørende by som stammer fra samme tid som Knossos og Festos og led samme skjebne på samme tid som disse (de ble utrydet av flombølgen fra vulkanutbruddet på Santorini omkring 1450 f.Kr.). Funnstedet ble først utgravet i 1915, og større utgravninger ble foretatt i 1922 av Den franske arkeologiskolen. Et besøk her er obligatorisk når du først er i området.

Fra Stalis og Malia finnes det gode bussforbindelser med Heraklion, Agios Nikolaos og Kreta for øvrig. Det er også en god ide å leie bil og og utforske det vestre Kretas mange severdigheter på egen hånd.

Søk reise til Stalis

Din reise logo