Finn beste pris på din reise til Skiathos

Din reise til Skiathos

Et av Hellas' mest innarbeidede reisemål, tidligere eksklusivt, nå oversvømt av turister – med nokså høye priser og 65 av landets aller beste badestrender, fulle av folk.

Søk reise til Skiathos

Skiathos

Skiathos måler ca. 7 x 8 kilometer, har ca. 4100 innbyggere og bare en by; Skiathios by. Til tross for at turismen har fått godt fotfeste, er øya vakker, med pinjekledde åser og en sjarmerende hovedstad med teglsteinsbelagte tak og kronglete smågater.

Byen ligger på to små høyder med en liten furukledd holme (Bourtzi) som stikker ut i havet midt imellom. Tar man gangbroen over, kommer man til kultursenteret hvor man hver sommer kan oppleve egeerfestivalen med dans, teater og konserter. Bygningen var en gang byens festning.

Skiathos by har – uvanlig nok for greske øyer – en relativt bred og temmelig trafikkert hovedgate. Særlig om kvelden kan trafikken være kaorisk, med mopeder, folk og biler om hverandre. Man skal passe på ungene! Heldigvis er de fleste gatene så trange at trafikken ikke er noe problem.

Hvis du reiser hit, er det ikke sikkert at du havner inne i selve byen, men blir plassert et sted på sørkysten, hvor det ligger tett med villaer, hoteller og gårder om hverandre.

Strender

På strekningen mot Skiathos by (ca 1 mil) ligger en mengde fine strender og også på nordsiden av øya finnes meget bra strender, bl.a. Lalaria som kan skilte med en mye forogtafert, gjennomhullet klippe. På nordsiden er det imidlertid ofte litt mer vind enn i sør, og følgelig er ikke strendene like overfylte. De fleste øyas 65 badestrender kan nås med de mange badebåtene som går ut fra havnen i byen. Mange har tilbud om vannsport og gjerne en taverna eller to.

Det er verdt å merke seg at det ikke ligger noen strand inne i selve Skiathos by; den første starter ved utkanten. Badebåt eller buss er stort sett valget, hvis du da ikke har fått bosted ved en strand utenfor byen.

Severdigheter

Øyas store helt er forfatteren Alexandros Papadiamantis, som døde i 1911. Han skrev mer enn 100 fortellinger og noveller som alle har øylivet som bakgrunn. Papadiamantis har sitt eget museum som ligger i hans eget tidligere hus, og både hovedgaten, en statue og en plass bærer hans navn.

I de skogkledde åsene innover på øya kan du vandre på bortgjemte stier. Her finner du små gårdsbruk, kapeller og tre gamle klostre, fjernt fra det hektiske livet i Skiathos by. Den gamle hovedstaden Kastro ligger øverst på en klippe helt nord på øya og er enklest å komme til med jeep eller båt. Den var i bruk fra 1540 til 1829, bestod av ca. 300 hus og 20 kirker og gav god beskyttelse mot sjørøvere. Eneste adkomst var via en hevebro. Utsikten er fantastisk.

Mat og drikke

Øyas store helt er forfatteren Alexandros Papadiamantis, som døde i 1911. Han skrev mer enn 100 fortellinger og noveller som alle har øylivet som bakgrunn. Papadiamantis har sitt eget museum som ligger i hans eget tidligere hus, og både hovedgaten, en statue og en plass bærer hans navn.

Skiathos har det mest omfattende utelivet i Sporadene. Du finner barer, klubber og diskoteker for de fleste ønsker og behov. Banana Bar er stedet for britiske hoolagjenger, på Admiral Benbow spiller de klassikere fra 1960 og 70-tallet, mens Kentavros Bar tilbyr funk, acid jazz, blues og rock.

Selv om utelivet kan være både livlig og støyene, er det som regel ikke til sjenanse – de fleste bostedene ligger utenfor sentrum og utestedene er også samlet litt unna hovedstrømmen, på "The Strip".

Aktiviteter

På de større strendene er det tilbud om vannski, vindsurfing og jetski. Øya kan dessuten skilte med dykkesenter, gym, tennis og ridning. Båttur med snorkling og besøk på noen av de mer avsidesliggende strendene er obligatorisk. Og du kan bli med på utflukter til Athen, Meteora og naboøye Skopelos.

Skiathos tiltrekker seg et kravstort og internasjonalt publikum i stort antalll. Mange har også feriehus her, gjerne i det øvre prissjiktet. Følgelig er Skiathos et lite hakk mindre "gresk" og et lite hakk mer "turiststed" enn mange av de andre øyperlene. Men bevares; badestrendene er tallrike og flotte, sjarmen i byen er i behold og tilbudene er komplette. Skiathos er et reisemål for alle – også barnefamilier – som vil ha ALT på en gang og som tåler litt trengsel, i gresk innpakning. Men severdigheter med virkelig historisk sus savnes.

Skiathos er et trafikknutepunkt med hyppige fly, ferge og hydrofoilavganger til Athen og omkringliggende øyer. Et bra utgangspunkt for øyloffing.

Søk reise til Skiathos

Din reise logo