Finn beste pris på din reise til Santorini

Din reise til Santorini

Vulkanøya Santorini er utvilsomt den mest spektakulære av alle de greske øyene! De vakre postkortene du ser i brosjyrer og på omslaget av reisehåndbøker er da også ofte tatt her. Santorini har en internasjonal atmosfære og et meget bra uteliv, men du finner bedre badestrender andre steder.

Søk reise til Santorini

Santorini

Hele Santorini har ca. 8500 innbyggere, hvorav 3500 i hovedstaden Thira og resten fordelt på flere små byer/landsbyer: Kamari, Perissa, Oía etc. I Thira og Oía henger de hvitkalkede husene med sine blå dører og vinduskarmer nærmest ut over kanten på den klarblå lagunen hvor cruiseskipene ligger ankret opp.

Likevel har Santorinini selvfølgelig badestrender: I Kamari og på hele Santorinis østkyst finnes kilometerlange, sorte lavastrender med en blanding av rullestein og sand. De er ikke langgrunne og kan bli svært varme for føttene, bruk sandaler!. Utstyr for vindsurfing kan leies mange steder. Leier du bil eller moped, hvilket er en god ide for å få overblikk over øya, kan du også finne nokså øde strender andre steder på øya hvor turismen ennå ikke er nådd.

I høysesongen på sommeren syder Santorini av liv og det er typisk mest undommer som setter sitt preg på øya. Om våren og høsten er det roligere, mer "voksen" atmosfære, og du kan nyte den utrolige skjønnheten uten altfor mye støy. Santorini er et romantisk reisemål som også tiltrekker seg mange nygifte på bryllupsreise.

Thira har alt du måtte ønske av uteliv, om kvelden lyser byen opp som et juletre og musikken dunker ut fra hull i veggen hvor enn du snur deg. Ved siden av Mykonos er Santorini også et av de dyreste stedene i Hellas, dette er turistland. Men det finnes også jazzklubber, små sjarmerenende kafeer og vakre naturstier eller småveier i byene. Hvis du bare trekker vekk fra strømmen.

Atlantis?

Tar du en titt på kartet over Santorini, ser du tydelig at dette er et krateret til en vulkan – kalt kalderaen. Mange vil ha det til at det voldsomme vulkanutbruddet som skjedde her for ca. 3500 år siden forårsaket utryddelsen av hele den minoiske kulturen og danner grunnlaget for myten om det sukne Atlantis. Men det finnes også andre teorier om det siste ... Uansett; Santorinis skjønnhet ble skapt i et inferno av hav og ild. I Akrotiri sør på Santorini er det gjort utgravninger som har avdekket minner om den blomstrende, minoiske sivilisasjonen øya hadde før det enorme vulkanutbruddet. Og på Mesa Vouno-fjellet mellom Kamari og Perissa ligger ruinene av "gamle Thira", den første byen som ble bygd opp igjen på Santorini etter vulkanutbruddet.

Flyplass

Santorinis flyplass, som ligger for seg selv på østsiden av øya, er porten inn for de aller fleste charterturene til Kykladene – her lander fly fra hele Europa i en stri strøm. Turen videre til de andre øyene går med båt fra havnen i Athinios og Santorini er et utmerket utgangspunkt for øyhopping!

Søk reise til Santorini

Din reise logo