Finn beste pris på din reise til Samos

Din reise til Samos

Den vakre Greske øyen i Egeerhavet har i århundrer omfavnet menneskene som har funnet veien hit, og tatt dem med på en vandring i en enestående natur, en himmelsk kultur og solvarme dager med minnerike kvelder.

Søk reise til Samos

Samos

Hele Hellas kan sies å være et perleskrin, og Samos en av de største perlene - et naturens underverk - vakkert, varmt og forførende. Med langstrakte finkorna sandstrender, gjennomsnittstemperatur på over 20 grader, rimelige priser og mennesker som kjenner gledene ved å slappe av, er det på ingen måte rart at øyen har vokst til et yndig chartermål gjennom årene. Det kryr av turister i sesongen, skandinavere og tyskere spesielt, og det er ikke stedet man drar for å være helt i fred, og føle at man erobrer egne minner, udelt med resten av verden. Men man kan.

Samos er også navnet på den største byen her, den ligger på nordøstkysten. Her er det mulig å ta del i tradisjonsrikt gresk miljø, og det bugner av grønnsaksmarkeder og andre markeder.

Havnen er også et livlig og opplevelsesfylt sted, som bør ses. Charterturistene har en tendens til å samle seg i byen Phytagorion, en idyllisk havneby på øyas sørkyst hvor det kryr av barer, restauranter og utesteder i de brosteinsbelagte gatene.

Absolutt verdt et besøk, og et yndig sted å studere greske matretter og finpusse matte egenskapene i den kjente matematikeren Phytagoras, som byen er oppkalt etter, ånd, når regningene skal betales. Kokkari er også på charterturist toppen. Den ligger omtrent ti kilometer vest for Samos sentrum, og har rundt tusen fastboende, og en hel del kunstnersjeler fra hele verden. Her er det også herlige bølgebrekninger og vindstyrker for windsurfing.

Men ønsker man å erobre øyen på egenhånd, i hvert fall følelsen, er det en idè å leie seg bil og la de ukjente veiene før deg til ukjente steder, hvor du kan finne ukjente mennesker og dele ukjente gleder. For øya er stor nok til akkurat det.

Severdigheter

Det er mange severdigheter på Samos, og de fleste er med historisk verdi. Efpaliniontunnelen –vannledende tunneler utgravd i fjell, Heraion –Tempelet som skulle bli antikkens største til ære for Hera og Manolates – et fugleparadis og vakker landsby er noen av dem.

Transport

Hellas er et yndig reisemål, og flere flyselskaper tilbyr turer fra Norge. Samos har også egen flyplass. Det er smart å sjekke tilbud hos reiseoperatørene en stund før avreise.

Det er et velutviklet bussnettverk på øyen, og det er rimelig å komme seg rundt. Det er også utleie av sykler, biler og mopeder som gjør at du står friere når du vil oppleve øya. Taxier er også utbredt.

Overnatting

Det er mange overnattingstilbud her, og man har hoteller, ferieleiligheter og annet. Det beste er å sjekke på forhånd, planlegge hvilke byer man ønsker å oppleve og om man vil ha en fast base, eller flytte litt rundt.

Søk reise til Samos

Din reise logo