Finn beste pris på din reise til Parga

Din reise til Parga

Parga ligger på det greske fastlandet, på sørvest-kysten, innenfor Korfu. Det er et lite sted som ligger på fastlandet med et innbyggertall på skarve 2.500. Stedet er omringet av grønne fjell og turkisfarget hav. Det fine med Parga i forhold til mange andre greske øyer som er fullstendig okkupert av turister i sommersesongen, er at her kan du oppleve fantastiske severdigheter, i tillegg til å bli kjent med lokalbefolkningen som gjør sitt ytterste for at du skal både spise og drikke godt mens du er på besøk.

Søk reise til Parga

Parga by

Hele Epirus-området har en spennende historie, og er på ingen måte overutnyttet av turistindustrien. Engelsken til innbyggerne er ikke deres sterkeste side, men det er faktisk ganske eksotisk i det turistifiserte Hellas.

Parga ligger i Epirus, et området med broket historie. Det er en koselig liten by, formet som et amfiteater og overvåket av et venetiansk borg bygget i 1624. Men borgen er bare en kopi av en borg som ble ødelagt allerede i 1537, da byen lå under tyrkisk styre.

Hvordan komme seg hit

Det finnes ulike reisearrangører som har charterturer til Parga. Hvis du velger å dra med rutefly, er det enkelset å reis etil Athen, for så å reise videre med innenriksfly til Preveza og buss til Parga.

Transport

Det går taxibåter til de to største strendene, Valtos beach og Lichnos beach. Det går lokalbusser til blant annet Igoumenitsa og Preveza noen ganger om dagen.

Uteliv og spisesteder

Glafkos. Den hyggeliste baren med utsikt over hele bukta Dette er stedet mange grekere oppsøker, og baren er kjent for sitt imponerende drinkekart.

Arena, R Sereou, Stor og trendy nattklubb. Techno og tilpasset turistene. Vil du til et sted med færre turister, dit de lokale går, bør du oppsøke områdene bak Glafkos. Costello. Leter du etter en virkelig fin restaurant, er dette stedet å ta turen innom. Her serveres gourmet,at og vin fra hele verden. Ligger i Parga bys gamle kvarter. Taverna to Souli. Perfekt for en ouzo i solnedgangen sammen med noen greske småretter.

Severdigheter

Turistinformasjonen ligger på kaia, Anexartisias. Det er alltid lurt å stikke innom turistkontorene for å få gode tips og rettledning.

Det er umulig å gå glipp av den venetianske borgen som skuer over hele Parga. Ikke fordi borgen er så fantastisk, men fordi den er synlig fra alle deler av byen.

Så du filmen Den blå Lagunen? Den ble spilt inn rundt småøyene Paxos og Antipaxos. En nydelig utflukt.

Strender

Kroneri og Piso KrioneriDisse to strendene ligger i gangavstand fra Parga by. Her kan du leie både solsenger og parasoller. Barnevennlig. Men pass på de aller minste, stranden er ikke så veldig langrunn.

Lichnos Ren og rolig strand som ligger i en liten bukt. Ønsker du å drive med vannski har du kommet til det riktige stedet. Her finnes det et vannsportsenter rett ved stranden. Er appetitten skjerpet etter alle aktivitetene i vannet, finnes det koselige tavernaer og restauranter flere steder i dette strandområdet, som ligger 3 kilometer sørvest fra Parga by.

ValtosDette er den desidert beste stranden. Den er 1,5 kilometer lang med småsteiner og sand. Her finner du også vannsportsenter. En spasertur gjennom olivenlundene fra sentrum og du er fremme på 20 minutter. Du kan også ta vann-taxi fra havnen. Den går hver halvtime fra kl 9 om morgenen.

Shopping

Du finner keramikk og lær i annenhver butikk. Det meste er likevel ganske innrettet på turistene. Hvis du vil finne et ekte håndverksutsalg må du lete litt. Spør lokalbefolkningen.

Vurderer du å kjøpe ny badedrakt før reisen? Glem det. Den beste butikken for badedrakter og bikinier ligger i Parga.
Sko er litt billigere, men mye festligere, enn i Norge. Du kan glemme å kjøpe klær, med mindre du bare er ute etter en vanlig t-skjorte for turister.

Kilde: Parga.net, Lonely Planet

Søk reise til Parga

Din reise logo