Finn beste pris på din reise til Mykonos

Din reise til Mykonos

Mykonos er den mest internasjonale og utviklede av de greske øyene – og ved siden av Santorini kanskje den som er mest kjent internasjonalt. Du finner turkisblått hav, klipper, vindmøller og fantastiske strender (blant verdens beste), men likevel er det neppe mye som minner den vanlige norske hellasturist om det genuint greske. Øya er ganske liten, en drøy mil i alle retninger og har ca. 7000 faste innbyggere. Utenom "hovedstaden" Mykonos (Hora) finnes det fire-fem andre reisemål: Ornos og Plati Gialos i sør, Elia i vest og Kalafatis i øst.

Søk reise til Mykonos

Reise til Mykonos

Mykonos

Her myldrer det av feriegjester fra hele verden; Mykonos har en kosmopolitisk atmosfære og ikke så rent lite eksklusivt preg. Det greske blir mer en ramme og kuliss. Dette er stedet for vakre mennesker med sansen for det gode liv og høyt tempo. Her møter du rike grekere og italienere, ryggsekkturister og cruisegjester om hverandre. Barer og nattklubber finnes over hele øya, men selvfølgelig tettest i Mykonos by. Mykonos by er for øvrig som et postkort; med små, hvite hus, lystbåter i den vakre havnen og pitoreske vindmøller. Det er forresten en grunn til at vindmøllene er her; det kan blåse en del.

Hippier og rikfolk

Mykonos ble oppdaget av hippier og rikfolk allerede på 1960-tallet og siden har turismen tatt overhånd. Øya går således for å være ganske så frisinnet og outrert, og den er ikke så lite av et sjekkested midt på sommeren. Kanskje vil du heller dra hit litt utenfor sesongen hvis du allerede har en kjæreste. Ellers er Mykonos karrig; fiske er eneste næringsvei som kan gi et slags utkomme.

Bosteder

Hvis du reiser til Mykonos på chartertur kan du velge mellom ulike bosteder. I selve Mykonos by står selvfølgelig utelivet i sentrum. Petinaros ligger like utenfor Mykonos by og Ornos ca. 3,5 km sør for byen. Dette er et trivelig, lite feriested med bra strand og et knippe tavernaer. Plati Yialos, knappe 5 km sør for byen, og Kalafatis på østkysten er ganske rolige steder.

Strendene

De beste strendene på øya finner du sør for Mykonos by; Paradise og Super Paradise. Men det finnes også mange andre gode strender på hele øya. De består stort sett av sand og er relativt barnevennlige, men de er ikke langgrunne. Du når dem med buss fra Mykonos by eller med badebåt som legger til kai ved flere av reisemålene. Det finnes et godt tilbud av vannsportsaktiviteter; her kan du lære vindsurfing, dykking og å stå på vannski.

Severdigheter

Blant severdighetene i Mykonos by bør nevnes den kritthvite kirken Paraportiani med sine fire kapeller formet som en "T". De innfødte hevder for øvrig at det skal finnes hele 700 kirker og kapeller på øya; nærmest et hvert gravsted gjelder som kirke og hver familie bygde sin egen som vern mot havet og takk for at man kom helskinnet hjem fra ferd! Nord i gamlebyen finner du Alefkandhra-kvartalene, også kalt Lille Venezia, der husene står på påler i havet. På en høyde over byen står de majestetiske vindmøllene, og i sentrum kan du se Tria Pighadia ("plassen med de tre brønner") hvor hele byens vannforsyning kom fra inntil 1956. Mykonos har også et arkeologisk museum, et folkemuseum og et meget interessant maritimt museum.

Mykonos er et fint utgangspunkt for deg som vil båtloffe. Det går båter til bl.a. Naxos, Paros, Syros og Tinos. Delos, en kort båttur fra Mykonos var et av de viktigste religions- og handelssentrene i antikkens Hellas.

Søk reise til Mykonos

Din reise logo