Finn beste pris på din reise til Kavala

Din reise til Kavala

En av hellas største byer, og et vakkert skue som har blitt sammenliknet med et amfiteater som strekker seg opp fra kysten. Livet her dreier seg i stor grad om sjøen, mat, å nyte og Muhammed Ali.

Søk reise til Kavala

Kavala i nord Hellas

Kavala er en vakker kystby på nordsiden av hellas. Her kryr det av fargerike fiskebåter, blått hav og en fantastisk atmosfære.

Ikke rart apostelen Paul valgte å gå i land her når han først skulle besøke Hellas, selv om navnet den gang da var Neopolis. Mye har forandret seg siden den gang, og i disse dager kryr det av restauranter og butikker langs kysten, med et stort og godt utvalg av varer.

Det er en by hvor man kan nyte det gode liv, det som så mange grekere har. Men det er også en storby med storbyliv, som vi kjenner fra mange andre europeiske steder.

Moderne tilskudd er med på å utvikle byen, og det er fult mulig å slå i hjel tid på et av de moderne shoppingsentrene om man er lei en type godt liv, og har lyst på et annet.

Men husk at pengene går like fort her som alle andre steder.

En severdighet man bør få med seg er en storreist statue av Muhammed Ali, men ikke bokseren. Navnebroren var nemlig han som grunnla Egypt, bedre kjent med fornavn Mehmet, og hans fødeby var nettopp her.

Av andre severdigheter , bortsett fra det vanlige greske livet, er den bysantinske borgen og akvedukten som strekker seg gjennom byen, som i tidligere tider ble brukt til å frakte vann til de som bodde her, et must. En spennende innretning som forteller om fortidens smarte hjerner.

Transport

Kavala Flyplass ligger litt på utsiden av sentrum, og det går fly hit fra Norge. Mange operatører tilbyr også pakkereiser, som kan være å anbefale. Det er gode transportmuligheter inn til sentrum. I byen er bena et godt tips. Det å vandre rundt gir en helt egen opplevelse av stedet.

Overnatting

Her finnes det hoteller i mange størrelser, prisklasser og standarder. Mange operatører tilbyr også pakketurer, som nevnt tidligere, og det kan være et bra tips å få alt i et.

Søk reise til Kavala

Din reise logo