Finn beste pris på din reise til Agios Nikolaos

Din reise til Agios Nikolaos

Agios Nikolaos er en liten, sjarmerende by med ca. 10 000 innbyggere som ligger i den vakre Mirabellobukten øst på Kreta. Dette er også et av øyas eldste og mest velrennomerte turiststeder med et litt eksklusivt preg. Byen er faktisk et av Hellas' mest etablerte turistmål, med et mildt og svært regnfattig klima.

Søk reise til Agios Nikolaos

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos rommer en god blanding av det beste Hellas har å by på: en vakker gamleby, ekte gresk folkeliv, god gresk mat, flere bra strender, et av Kretas fineste arkeologiske museer med minoiske funn, og et rimelig bra tilbud av puber, barer, kaféer og et par diskoteker. Nattelivet foregår rundt fiskehavnen og strandpromenaden og hver onsdag er det marked. Hver sommer arrangeres det titt og ofte konserter, teaterforestillinger, danseoppvisninger og andre kulturarrangementer.

Byens sentrum med de gamle kvarterene kretser rundt den lille og tilsynelatende bunnløse innsjøen Voulismeni som er forbundet med havnen gjennom en kanal som ble åpnet i 1870. I følge mytologien pleide gudinnen Athene å bade her. Havnen er hektisk med ferger, fiskebåter og ikke minst dyre lystyachter som seiler inn og ut.

Inne i sentrum er det to små, velholdte strender med grus og småstein. Den største stranden, Almiros, ligger 3 km (20 minutters gange) utenfor sentrum. Den er langgrunn med finkornet sand og barnevennlig. Av aktiviteter kan du velge mellom vannski, dykking, jetski, tennis og bananbåter(!)

Søk reise til Agios Nikolaos

Din reise logo