Finn beste pris på din reise til Agia Anna

Din reise til Agia Anna

Agia Anna ligger ca. 8 kilometer sør for Naxos by og er et rolig og fredelig sted hvor mye dreier seg om den meget gode stranden. Stedet har en av de største hotellansamlingene på øya og fremstår som et charterreisemål hvor det er lite gresk kultur å spore. Men du skal ikke gå mange hundre metrene for å slippe unna.

Søk reise til Agia Anna

Agia Anna

Selve området rundt den bittelille fiskerhavnen og turiststedene på veien nordover mot Naxos by, tiltaler neppe de som søker ekte gresk atmosfære. De lave leilighetsanleggene er stort sett fyllt opp med nord-europeere. Tavernaene har menyer på alle språk og med ufarlig innhold, butikkene tilbyr Knorr-sauser og badeballer. Men Agia Anna er svært barnevennlig; ungene leker på stranden noen meter fra bordet hvor du inntar din turist-Moussaka og det er kort vei hjem.

Mer enn bare charter

Det er likevel feil å si at Agia Anna bare er et chartersted. Det mangler et egentlig sentrum med souvenirhandlegate, barer og klubber -- da må du ta bussen 15 minutters vei inn til Naxos by. Dessuten er dette Kykladene: Leilighetshusene her eies av greske familier, en familie har gjerne ett hus med omkring ti leiligheter. Og de driver dem med personlig stil og hardt arbeid. Kanskje driver de også en liten butikk ved siden av. Det har sin sjarm. Om vinteren har de sine gårder å passe på, eller de deltar i blekksprutfisket som starter i september/oktober.

Stranden i Agia Anna er et kapittel for seg; passe grunn med finkornet sand, rent og friskt vann og med rikelige mengder parasoller og badesenger. Den strekker seg et par mil nokså sammenhengende sørover fra Naxos by. Beveger du deg en liten kilometer sørover fra Agia Anna, til fots eller med de hyppige bussene, slutter asfalten og charterturismen, og du står igjen bare den flotte stranden og en og annen taverna innenfor. Stemningen er plutselig en helt annen og tavernaene byr på gresk mat av godt merke.

Det finnes også en nudiststrand hundre meters vei sør for havnen i Agia Anna, såvidt rundt neset.

Ta deg en tur

Vil du ha fullt utbytte av ferien bør du selvsagt ta inn til Naxos by, både på dagtid for å se den venetianske borgen og de andre severdighetene -- og på kvelden for å kjenne på utelivet. Men først og fremst bør du leie deg en scooter og kjøre nordover langs kysten og inn i fjellene midt på øya. Da opplever du hvor frodig og vill Naxos egentlig er, og du ser hvor øya har sitt næringsgrunnlag; i rikt jordbruk, steinbrudd og levende små landsbyer.

Kort sagt

Agia Anna egner seg først og fremst for barnefamilier, men også for folk som vil nyte et rolig og fredelig strandliv.

Søk reise til Agia Anna

Din reise logo