Finn beste pris på din reise til Hellas

Din reise til Hellas

Hellas er storslått! Her finner du talløse arkeologiske severdigheter; Parthenon i Athen, Mykene, Olympia og Delphi, amfiteatret i Epidaurus, det fascinerende, minoiske palasset Knossos på Kreta med blant annet verdens eldste 'badekar'. Hellas byr på spektakulære vulkanøyer som Santorini, og dessuten tre tusen andre øyer, hvorav over 160 av dem er bebodd – og hver med sitt lokale særpreg. Og fremdeles er øyer som Rhodos, Kreta, Naxos og Paros noen av de mest populære reisemål blant oss nordmenn.

Søk reise til Hellas

Reise til Hellas

Hellas

Hellas har så mye å by på at det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne og hva man skal velge. På disse Hellas-sidene presenterer vi det beste fra regioner, øyer og reisemål. Dykk ned og oppdag mulighetene!

Hvordan er grekerne?

Det greske folket – som for en stor del består av bønder, fiskere og gjetere (hvis de da ikke jobber innen turistnæringen) har skapt en kultur som foreløpig makter å motstå presset fra det moderne vesten. Grekerne er hardtarbeidende, men samtidig avslappede og filosofiske. De kan være intense, men humoristiske, stolte men også beskjedne, ærlige men åpne og pågående. Og først og fremst er de lojale, generøse og lette å bli venner med. Det som betyr mest i en grekers liv er patriotismen, religionen (gresk ortodoks) og familien. Dessuten er de stolte og opptatt av sin kultur og nedarvede kunnskap, sin tradisjonelle mat, musikk og dans. og grekerne er flinke til å hegne om sin karakteristiske byggeskikk med nydelige hvite og blåmalte hus og tusenvis av små kirker.

Hellas er opphavet til så forskjellige ting som kaos, drama, tragedie og demokrati. Det hele er skapt gjennom mer enn fire tusen år med påvirkning fra romere, arabere, frankere, venetianere, slavere, albanere, tyrkere og italienere. Overalt finner du synlige spor etter dem alle; i bygninger, borger, utsmykning og arkeologiske funn.

For den solhungrige nordmann er Hellas fine, hvite badestrender, turistgater med talløse tavernaer som tilbyr souvlaki, tatziki, retsina og ouzo til lave priser og greie, ofte enkle leiligheter og hoteller. Grekerne vet å behandle sine gjester godt. De er alltid nysgjerrige og hjelpsomme uten å bli pågående. Gutter og menn gjør som regel et nummer av å være galante, noen ganger med ganske tydelige hensikter (Hellas er kjent for sine "kamakier", gutter som er eksperter i å nedlegge blonde, skandinaviske jenter, hvilket jo kan være smigrende nok).

Det er ikke mange årene siden de greske øyene var tilbakeliggende områder, glemt av utviklingen. I dag er alt forandret. Turismen har spred seg bredt omkring og sysselsetter i dag folk som tidligere bare drev jordbruk. Sjarmen ligger i at du alltid føler nærheten til den gamle levemåten. Noen steder har utbyggingen av hotellanlegg og turistfasiliteter vært rask og omfattende. Andre steder går den i takt med årets overskudd; et godt år betyr kanskje en ny fløy eller etasje på utleieblokken eller et titalls nye bord på tavernaen.

Søk reise til Hellas

Din reise logo